Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση 611 Δημοτικών Αστυνομικών σε θέσεις προσωπικού φύλαξης

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση 611 δημοτικών αστυνομικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα σε θέσεις προσωπικού φύλαξης στις φυλακές

0 84

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση 611 δημοτικών αστυνομικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα σε θέσεις προσωπικού φύλαξης στις φυλακές

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση 611 δημοτικών αστυνομικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα σε θέσεις προσωπικού φύλαξης στις φυλακές ανά την επικράτεια, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, έπειτα από την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ και την αρμόδια τριμελή επιτροπή του υπουργείου.

Συγκεκριμένα οι 611 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που ανήκαν στην εκπαιδευτική κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν σε θέσεις προσωπικού εξωτερικής φρούρησης, καθώς και σε θέσεις φύλαξης καταστημάτων κράτησης σε όλη την επικράτεια.

Ωστόσο δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, καθώς το ΦΕΚ που τελικά δημοσιεύθηκε αναμένεται να τροποποιηθεί εκ νέου, αφού έλειπαν οι πίνακες με τα ονόματα των υπαλλήλων που θα τοποθετηθούν στην Εξωτερική Φρουρά των φυλακών. Αυτό τελικά οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και αναμένεται σύντομα η επικαιροποίησή του.

Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα σχεδόν 7 μήνες αποδεικνύει ότι ο θεσμός της κινητικότητας μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη κατανομή των δημοσίων υπαλλήλων σε θέσεις όπου υπάρχουν ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με την τοποθέτηση 611 πρώην δημοτικών αστυνομικών σε νέες θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης υλοποιείται η δέσμευση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα απορροφηθούν από το Δημόσιο το 90% των δημοτικών αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.