Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή Eurovision 2010

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 55ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Όσλο στις 25, 27 και 29 Μαΐου, στο Telenor Arena έχει αρχίσει…

0 871

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 55ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Όσλο στις 25, 27 και 29 Μαΐου, στο Telenor Arena έχει αρχίσει…

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 55ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Όσλο στις 25, 27 και 29 Μαΐου, στο Telenor Arena έχει αρχίσει…  Οι 39 συμμετέχουσες χώρες θα διαγωνιστούν σε δύο ημιτελικούς στις 25 και 27 Μαΐου. Είκοσι από αυτές θα προκριθούν στον τελικό, στις 29 Μαΐου. Η Ελλάδα συμμετέχει στον πρώτο ημιτελικό στις 25 Μαΐου. Τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό του 55ου Διαγωνισμού της EUROVISION θα μεταδώσουν απευθείας από το Όσλο στις 22.00 η ΝΕΤ, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 της Ε.ΡΑ., και το site της ΕΡΤ. Επίσης μπορείτε να το δείτε και από το κρατικό κανάλι της Κύπρου. Στον 55ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision ο Γιώργοs Αλκαίος ερμηνεύει μαζί με τους FRIENDS το «OPA». Επί σκηνής με τον Γιώργο Αλκαίο εμφανίζονται από τους Friends, ο λυράρης Λάζος Ιωαννίδης και οι χορευτές Αναστάσιος Καναρίδης, Ευγένιος Μπούλι, Ιάκωβος Γκόγκουα και Πέτρος Ζλάτκος.
Τη χορογραφία και τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Έμυ Ζαριάν. Ενδυματολόγος είναι ο Παντελής Μήτσου.
Παρουσιαστές στις τρεις βραδιές στο Telenor Arena του Όσλο θα είναι o Erik Solbakken, η Haddy N’jie και η Nadia Hasnaoui.
Τον τηλεοπτικό σχολιασμό για τη ΝΕΤ θα κάνει η Ρίκα Βαγιάννη, ενώ ο ραδιοφωνικός σχολιασμός για το Δεύτερο Πρόγραμμα είναι της Μαρίας Κοζάκου.
Οι ημιτελικοί
Σε κάθε ημιτελικό συμμετέχουν 17 χώρες. Από αυτές μόνο οι είκοσι – δέκα από κάθε ημιτελικό – θα προκριθούν στον τελικό της 29ης Μαΐου. Η Ελλάδα συμμετέχει στον πρώτο Ημιτελικό, στον οποίο εμφανίζεται στη 13η θέση.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της EBU η Ελλάδα ψηφίζει στον πρώτο ημιτελικό, στον οποίο συμμετέχει. Φέτος, για πρώτη φορά, για την ανάδειξη των τραγουδιών που θα προκριθούν στον τελικό, συνυπολογίζεται κατά 50% η βαθμολογία πενταμελούς επιτροπής της κάθε χώρας που συμμετέχει στον ημιτελικό και κατά 50% η ψηφοφορία του κοινού, που ψηφίζει μέσω τηλεφώνου και SMS.
Στον τελικό ψηφίζουν και οι 39 χώρες που συμμετέχουν στη Eurovision, ανεξαρτήτως της συμμετοχής τους στον τελικό. Και εδώ η ψηφοφορία θα αναδειχθεί βάσει της βαθμολογίας των επιτροπών (50%) και της τηλεψηφοφορίας του κοινού (50%).
Μια ακόμα καινοτομία του φετινού διαγωνισμού, είναι ότι οι γραμμές για το televoting θα ανοίξουν με την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού και θα κλείσουν 15 περίπου λεπτά μετά το τέλος της παρουσίασης του τελευταίου τραγουδιού.
Τη βαθμολογία από την Ελλάδα τη βραδιά του τελικού ανακοινώνει ο Αλέξης Κωστάλας.
Στο πλαίσιο του 55ου Διαγωνισμού της Eurovision η ΝΕΤ έχει προγραμματίσει και ειδικές εκπομπές. Λίγο πριν από την έναρξη των ημιτελικών, την Τρίτη 25 και την Πέμπτη 27 Μαΐου, στις 19.00, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα διαγωνιζόμενα τραγούδια και τα video clip τους, με την σειρά εμφάνισης τους στην σκηνή του Telenor Arena.

Τις εκπομπές παρουσιάζουν η Δήμητρα Ακριώτου και η Δέσποινα Φάγκρα.
Όπως κάθε χρόνο, η ΝΕΤ θα μεταδώσει απευθείας τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 25 Μαΐου, στις 22.00, θα μεταδώσει τον Α’ Ημιτελικό από το Telenor Arena του Όσλο, στον οποίο διαγωνίζονται (με σειρά εμφάνισης) οι χώρες: Μολδαβία, Ρωσία, Εσθονία, Σλοβακία, Φινλανδία, Λετονία, Σερβία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Βέλγιο, Μάλτα, Αλβανία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Π.Γ.Δ.Μ., Λευκορωσία και Ισλανδία. Δεν διαγωνίζονται στον ημιτελικό αλλά ψηφίζουν, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία.
Την Πέμπτη 27 Μαΐου, στις 22.00, η ΝΕΤ θα μεταδώσει τον Β’ Ημιτελικό. Διαγωνίζονται (με σειρά εμφάνισης) οι: Λιθουανία, Αρμενία, Ισραήλ, Δανία, Ελβετία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Κύπρος, Κροατία, Γεωργία και Τουρκία. Δεν διαγωνίζονται στον ημιτελικό αλλά ψηφίζουν η Αγγλία και η περυσινή νικήτρια, Νορβηγία.
Το Σάββατο 29 Μαΐου, στις 19.00, λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό, η Δήμητρα Ακριώτου και η Δέσποινα Φάγκρα παρουσιάζουν σε μια ειδική εκπομπή τα 25 τραγούδια του τελικού.

Πρόκειται για τα είκοσι τραγούδια που αναδείχθηκαν από τους δύο ημιτελικούς, και τα οποία θα διαγωνιστούν μαζί με τα τραγούδια της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας (big four) και της διοργανώτριας Νορβηγίας.
Αμέσως μετά, στις 22.00, ακολουθεί η απευθείας μετάδοση από τη ΝΕΤ του Τελικού του 55 από το Telenor Arena του Όσλο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.