Ο.Λ. Καλαμπάκας – Εντυπώσεις από την ορειβασία στο Μπουρλόκο

Η πρώτη καλοκαιρινή ορειβασία της Ο.Λ.Κ. έγινε στην πανέμορφη και ιδιαίτερα αγαπημένη, περιοχή του Ασπροποτάμου.

0 105

Η πρώτη καλοκαιρινή ορειβασία της Ο.Λ.Κ. έγινε στην πανέμορφη και ιδιαίτερα αγαπημένη, περιοχή του Ασπροποτάμου.

Η πρώτη καλοκαιρινή ορειβασία της Ο.Λ.Κ. έγινε στην πανέμορφη και ιδιαίτερα αγαπημένη, περιοχή του Ασπροποτάμου.

Ξεκινήσαμε από την Καλαμπάκα 12 άτομα με κέφι, αλλά και αγωνία για την έκβαση του καιρού , καθώς η πρόβλεψη της Ε.Μ.Υ. “έδειχνε” βροχές.

Αφού φτάσαμε στο Κουκουφλί, ξεκινήσαμε την πορεία μας περνώντας το ξύλινο γεφυράκι μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Δασαρχείου Καλαμπάκας, συνεχίσαμε αφήνοντας πίσω μας τα σπιτάκια και ανηφορίσαμε…

Συναντήσαμε το φράχτη με το συρματόπλεγμα που κατασκευάστηκε στην εποχή της δικτατορίας, με σκοπό, τότε, να γίνει η περιοχή καταφύγιο άγριων ζώων, κάτι, που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Συνεχίζοντας, περάσαμε από την πόρτα­είσοδο του δάσους και ακολουθήσαμε το μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή, πότε μέσα από το πυκνό δάσος και πότε διασχίζοντας τον σύρτη, που κατεβάζουν τα ξύλα οι υλοτόμοι.

Την ανηφορική πορεία μας συνόδεψε, ευχάριστα το χαρακτηριστικό κάλεσμα του κούκου. Τα πνευμόνια μας γέμισαν από το οξυγόνο και η μυρωδιά του δάσους από το νωτερό χώμα απογείωσαν τις αισθήσεις μας.

Το τρέξιμο των πρώτων προς την κορυφή εξέπληξε τους υπόλοιπους που δεν αντιλήφθηκαν αμέσως τις νάνες, αυτά τα υπέροχα χόρτα που βγαίνουν μόνο σε ορεινά μέρη και για μικρή περίοδο.

Τελικά, λίγοι πρόλαβαν να τα μαζέψουν για να τα απολαύσουν, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν με άδεια χέρια. Φθάσαμε στην κορυφή έπειτα από ανάβαση δύο ωρών και ενός τετάρτου, χρόνος ιδιαίτερα ικανοποιητικός.

Ξεκουραστήκαμε κάτω από το πυροφυλάκιο, αγναντέψαμε γνωστές και άγνωστες κορυφές: Μοράβα,Περιστέρι, Μπάρος, Μυρμήγκι, Κάλτσα, Τριγγία και άλλες, που ελπίζουμε κάποια στιγμή να πατήσουμε.

Μετά τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες και τα πειράγματα μεταξύ μας, κατηφορίσαμε, αλλάζοντας λίγο την πορεία μας. Φθάσαμε στο Κουκουφλί μετά από δυο ώρες, ευχαριστημένοι για την καλή έκβαση του καιρού και όπως πάντα, ο επίλογος “γράφτηκε” στο γραφικό ταβερνάκι της κ.Τασίας Νταμάτη , με τον ήχο του νερού να συνοδεύει το γεύμα μας.

Πάντα ψηλά

Για την Ο.Λ.Κ., Ν.Ε.

mpourloko7mpourloko8

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.