Οι θέσεις από «Το Ποτάμι» για τη βία στα γήπεδα

Mε αφορμή το θάνατο του οπαδού του Εθνικού, που άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από ξυλοδαρμό σε γήπεδο στην Κρήτη,

0 305

Mε αφορμή το θάνατο του οπαδού του Εθνικού, που άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από ξυλοδαρμό σε γήπεδο στην Κρήτη,

Με αφορμή το θάνατο του οπαδού του Εθνικού, που άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από ξυλοδαρμό σε γήπεδο στην Κρήτη, το Ποτάμι ανακοίνωσε τις θέσεις του για τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα.

Σε αυτές περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η επιβολή εξωδικαστικών ποινών σε άτομα που εντοπίζονται να συμμετέχουν σε επεισόδια. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:

«Με αφορμή το θάνατο του Κώστα

Αντί για στεφάνια και παχιά λόγια και επειδή αυτή η τραγωδία πρέπει επιτέλους να σταματήσει, προτείνουμε να εφαρμοστούν τώρα τα μέτρα που χρησιμοποίησαν και άλλες χώρες που αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα.
Αναλυτικά:

-Όποιος φίλαθλος εντοπίζεται από τις κάμερες να συμμετέχει σε επεισόδια, να του επιβάλλεται άμεσα, εξωδικαστικά, ποινή που θα τον αναγκάζει από 6 έως 12 μήνες, τις ημέρες και τις ώρες που παίζει η ομάδα του να παραμένει στο αστυνομικό τμήμα

-Να δοθεί 60 μέρες περιθώριο σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις να εξοπλιστούν με κάμερες που θα καλύπτουν όλους τους χώρους που συνωστίζονται φίλαθλοι

-Άμεση εγκατάσταση τουρνικέ συμβατά με τον έλεγχο ηλεκτρονικών εισιτηρίων που εδώ και χρόνια έχουν εξαγγελθεί και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν πληρωθεί από την ελληνική πολιτεία.

-Καταγραφή των συλλόγων των οργανωμένων οπαδών, απαγόρευση μαζικής διακίνησης εισιτηρίων με άμεση καθολική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το ελληνικό παράδοξο είναι ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν ψηφιστεί στον αθλητικό νόμο 4049 ήδη από το 2012 αλλά δεν εφαρμόζονται».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.