Οι Πολύτεκνοι της Θεσσαλίας συναντήθηκαν με τον Αγοραστό

Τα ζητήματα, που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι, με κυριότερα την κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων,

0 60

Τα ζητήματα, που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι, με κυριότερα την κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων,

Τα ζητήματα, που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι, με κυριότερα την κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, την μεγάλη φορολόγηση αλλά και την δυσκολία των παιδιών τους να σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις, έθεσαν στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον γενικό διευθυντή της περιφέρειας κ. Κώστα Μέγα, οι πρόεδροι και τα μέλη των Συλλόγων Πολυτέκνων Θεσσαλίας. Τα μέλη των συλλόγων ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για τη συνάντηση, αλλά και για τη συνεχή στήριξη της Περιφέρειας στα αιτήματα των πολυτέκνων, ενώ υπογράμμισαν τη σημαντική βοήθεια της αιρετής Περιφέρειας, τόσο στη λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων των πολυτέκνων, όσο και στη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Τα μέλη των συλλόγων ανέπτυξαν τις θέσεις του και παρέδωσαν στον περιφερειάρχη το ψήφισμα που κατατέθηκε και στα μέλη της κυβέρνησης με κυριότερα αιτήματα την επαναφορά της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, την επαναφορά του επιδόματος των πολυτέκνων, το επίδομα για τη γέννηση τρίτου παιδιού, την επαναφορά του παλαιού καθεστώτος μεταγραφών για τα παιδιά των πολυτέκνων, την απαλλαγή από το φόρο πολυτελείας για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, την επαναφορά του αφορολόγητου και την καταβολή της εισφοράς αλληλεγγύης ανάλογα με την φορολογική δήλωση.

Ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε λογικά τα αιτήματα των πολυτέκνων και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τους συλλόγους πολυτέκνων έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Θέση μας είναι ότι στηρίζοντας την πολύτεκνη οικογένεια ενδυναμώνουμε τη συνοχή της κοινωνίας και «χτυπάμε» την υπογεννητικότητα. Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η πολύτεκνη οικογένεια αντιμετωπίζει, λόγω των αυξημένων αναγκών της, μεγάλες προκλήσεις στην καθημερινή προσπάθεια επιβίωσης. Η κατάσταση αυτή έχει κατατάξει την χώρα ανάμεσα στις πρώτες στην Ευρώπη με τον γηραιότερο πληθυσμό. Είναι ανάγκη λοιπόν να στηρίξουμε όχι μόνο την πολύτεκνη αλλά την κάθε οικογένεια, πόσο μάλλον σ’ αυτή την δύσκολη εποχή. Μέσω του νέου ΕΣΠΑ, όπου η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα έχει στη διάθεσή της και Κοινωνικό Ταμείο, εξετάζουμε τη δυνατότητα να υπάρξουν δράσεις και προς αυτή την κατεύθυνση».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι πρόεδροι των πολυτέκνων: Καρδίτσας κα. Σούρλα Ουρανία, Μαγνησίας κα. Πράπα Σουλτάνα, Λάρισας κ. Τσόγιας Νίκος, Τρικάλων κ. Κων/νος Βήτας, Φαρσάλων κ. Βασιλόπουλος Ιωάννης και Ελασσόνας κ. Παπακώστας Ιωάννης, η αντιπρόεδρος πολυτέκνων Φαρσάλων κα. Κατσιώρα Παρασκευή, οι π. πρόεδροι Λάρισας κ. Γαβριήλ Νίκος και Φαρσάλων κ. Λελετζής Παναγιώτης, όπως και η υποψήφια με τον συνδυασμό Συμμαχία υπέρ των Πολιτών κα. Αφροδίτη Γαβριήλ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.