Οι μαθητές των Τρικάλων πρωτοπόροι στην Ανακύκλωση με τη στήριξη του Κώστα Σκρέκα

0 291

Με απτό έργο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Κώστας Σκρέκας, αποδεικνύοντας με τις ενέργειές του την ευαισθησία του για περιβαλλοντικά ζητήματα, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση».

Την εκπαιδευτική περιβαλλοντική δράση διοργανώνει εδώ και ένα χρόνο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και ήδη 37 δημοτικά σχολεία της χώρας έχουν πάρει μέρος στο πρόγραμμα. Οι μαθητές, με ένα διαδραστικό παιχνίδι, ενημερώθηκαν για τη σημασία της ανακύκλωσης τόσο του χαρτιού όσο και άλλων ανακυκλώσιμων υλικών.

Στο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων παραδόθηκαν μπλε και κίτρινοι κάδοι για τον προαύλιο χώρο, αντίστοιχες τσάντες ανακύκλωσης για όλες τις διδακτικές αίθουσες και διαδραστικό ενημερωτικό υλικό, ώστε μαθητές και δάσκαλοι να συμμετέχουν καθημερινά και ενεργά στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Στη δράση συμμετείχε και ο διακεκριμένος Ολυμπιονίκης Βασίλης Κουρνέτας, ο οποίος πραγματοποίησε την ενημέρωση στους μικρούς μαθητές. Παρών και ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το επιτυχημένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που ξεκινήσαμε επί ημερών μου το 2022 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας φτάνει και στην πόλη μου, τα Τρίκαλα. Η νέα γενιά ανοίγει νέους ορίζοντες στην ανακύκλωση και μας δείχνει το μέλλον. Είμαι σίγουρος ότι οι αυριανοί ενεργοί πολίτες θα υπηρετήσουν υποδειγματικά την έννοια της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας και θα φανούν πρωτοπόροι στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ευχαριστώ τον Ολυμπιονίκη μας για την ενεργό συμμετοχή του στο πρόγραμμα, και συγχαίρω μαθητές και δασκάλους που αγκάλιασαν θερμά τη δράση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr