Οι μαθητές της Γ΄και Δ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας στις γειτονιές του Ασπροπάρη

Την Τετάρτη 18 Μαΐου οι μαθητές της Γ’ και της Δ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

0 112

Την Τετάρτη 18 Μαΐου οι μαθητές της Γ’ και της Δ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

Την Τετάρτη 18 Μαΐου οι μαθητές της Γ’ και της Δ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας  βρέθηκαν στις γειτονιές του Ασπροπάρη. Δίπλα τους, συνεργάτες της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Τα παιδιά παρατήρησαν με τηλεσκόπια την ταΐστρα και τη φωλιά ενός από τους τρεις, δυστυχώς, εναπομείναντες ασπροπάρηδες, του «Στραβοουρά».

Στη φωλιά του μπορεί να μην ήταν, αλλά πέταξε πάνω από τους βράχους των Μετεώρων κι όλοι θαύμασαν το αγέρωχο, περήφανο αυτό πουλί.

Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις με παιγνιώδη μορφή υπό την καθοδήγηση της κας Ρούλας Τρίγκου.

Οι μαθητές ευαισθητοποιημένοι και θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τον δικό μας γύπα δημιούργησαν ένα πανό με σύνθημα «Ασπροπάρης, ο γύπας των Μετεώρων κινδυνεύει!» και σαν μικρά ασπροπαράκια φώναξαν «Μη με δηλητηριάζετε!», «Θέλω να πετάω!»

Μεγάλη έκπληξη για τα παιδιά ήταν η απελευθέρωση από τον κ. Δημήτρη Βαβύλη ενός μπούφου, που είχε βρεθεί τραυματισμένος πριν λίγο καιρό, ώστε να ζήσει ελεύθερος στο φυσικό του περιβάλλον. Ήταν μια μοναδική κι αξέχαστη εμπειρία. Εντυπωσιάστηκαν παιδιά και δάσκαλοι.

Οι μαθητές ένιωσαν περήφανοι που όλη την περσινή τους χρονιά στα πλαίσια του περιβαλλοντικού τους προγράμματος μελέτησαν και αγάπησαν αυτόν τον ασχημούλη γύπα και χωρίς εκείνος να το ξέρει νοιάζονται και θα νοιάζονται γι’ αυτόν. Του υποσχέθηκαν πως θα μεταφέρουν το μήνυμα τους σε όσους περισσότερους μπορούνε.

Ευχαριστούν τους συνεργάτες της Ορνιθολογικής Εταιρείας για το «μικρό» τους ταξίδι όχι μόνο στο χώρο αλλά και στους ήχους της φύσης.

Τι πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους, σ’ έναν ευλογημένο τόπο, τον τόπο μας, τα Μετέωρα!

5o dim 100 38515o dim 100 3863(1)5o dim 20160518 112721

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.