Οι αλλαγές στο Λύκειο – Πώς θα γίνεται η εισαγωγή στα ΑΕΙ

Αλλάζει η δομή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Παιδείας

0 243

Αλλάζει η δομή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Παιδείας

Αλλάζει η δομή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μετά το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάζει τη νέα δομή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αναλύει το Λύκειο των δύο τάξεων, που ακολουθεί το τετρατάξιο Γυμνάσιο.

Το σχετικό πόρισμα, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής έχει πάρει το πράσινο φως από το υπουργείο και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στην επόμενη τριετία.

Οι αλλαγές που προβλέπονται μεταξύ άλλων, είναι οι εξής

• Το Λύκειο θα εκδίδει μόνο «εθνικό απολυτήριο» ή «πιστοποιητικό σπουδών». Δεν θα υπάρχει ούτε βαθμός πρόσβασης, ούτε μηχανογραφικό.

• Για την εισαγωγή φοιτητών, ΑΕΙ και ΤΕΙ θα τεθούν κριτήρια ανά μαθήματα για το 20% της αξιολόγησης των υποψηφίων και το υπόλοιπο 80% θα προκύπτει από το «εθνικό απολυτήριο».

• Κάθε μαθητής θα παρακολουθεί συνολικά έξι μαθήματα, από τα οποία θα επιλέγει τα τέσσερα από 4 κύκλους μαθημάτων και κάποια θα παρέχονται σε 2 επίπεδα (βασικό και υψηλό).

• Για την απόκτηση «εθνικού απολυτηρίου» θα απαιτείται συγγραφή διπλωματικής εργασίας στην τελευταία τάξη του Λυκείου, συμμετοχή σε προγράμματα φυσικής αγωγής και σε προγράμματα Δημιουργικότητας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς.

• Πιστοποιητικό σπουδών θα παίρνουν όσοι μαθητές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις που προβλέπονται για το εθνικό απολυτήριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.