Οι Οδηγοί του Οδηγισμού Καλαμπάκας «μυήθηκαν» στα μυστικά της Ιππασίας

0 1,005

Την Κυριακή 9 Ιουνίου το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Καλαμπάκας επισκέφτηκε τον στάβλο αλόγων ελεύθερης ιππασίας του Βασίλη Τασούλα και της Στέλλας Παταβάλη στην Καλαμπάκα.

Εκεί με φόντο τα Μετέωρα, σε ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο, μικροί και μεγάλοι είχαν τη χαρά να μάθουν τα πάντα για τα άλογα.

Είχαν την ευκαιρία να τα ταΐσουν, να μάθουν για τη διατροφή τους, τη φροντίδα, την περιποίησή τους, για τον εξοπλισμό του αλόγου και του αναβάτη, πώς γίνεται η επικοινωνία με το άλογο, πως ανεβαίνουν επάνω τους, πως ισορροπούμε πάνω στη σέλα, οι κινήσεις μας καθώς κινείται το άλογο, οι εντολές που πρέπει να δίνουμε με τα χαλινάρια, άλλες κινήσεις που πρέπει να γνωρίζουμε και φυσικά να ιππεύσουν με τη βοήθεια και καθοδήγηση των ειδικών έμαθαν τα πρώτα Βασικά βήματα για την ιππασία .

Ακόμη έγινε μία ενημέρωση για τη βιολογία του αλόγου καθώς και για την ιστορία της σχέσης του αλόγου με τον άνθρωπο από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Ευχαριστημένοι όλοι μας μέλη της ομάδας της φάρμας αλόγων ( Στελλα Παταβάλη , Βασίλης Τασούλας, Μαρκέλα Χοντρού ) αλλά και του Οδηγισμού ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε επόμενες κοινές μας δράσεις που έρχονται σύντομα…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.