Όχι σε εγκατάσταση μεταναστών στα παράλια Δ. Τεμπών είπαν κάτοικοι και φορείς σε συγκέντρωση

0 474

Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση μεταναστών στα παράλια του Δήμου Τεμπών δηλώνουν φορείς της περιοχής, μετά από συνάντηση που έγινε σήμερα στα Μεσάγκαλα.

Στο ψήφισμα το οποίο υπογράφεται από τους φορείς: Εξωραϊστικοί Σύλλογοι Μεσαγκάλων-Καστρι Λουτρο-Κουλουρας, Σύλλογος Αλιέων, Σύλλογος τουριστικών επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου, Σύλλογος τουριστικών καταλυμάτων Λάρισας, Πανλαρισαϊκή ομοσπονδία τουριστικών καταλυμάτων αναφέρονται τα εξής:

«Εμείς που συμμετέχουμε σε αυτή την συγκέντρωση, με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για μεταφορά μεταναστών στις παραλίες του δήμου Τεμπών, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση μεταναστών στον οικισμό  μας .

Κατανοούμε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι Εθνικό θέμα για την επίλυση του οποίου όμως χρειάζεται βούληση σε κεντρικό επίπεδο , για την διαμόρφωση σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής, που μεταξύ άλλων είναι η αποτίμηση των αναγκών της  σε αλλοδαπό εργατικό δυναμικό, Απαράβατος δε κανόνας είναι τους μετανάστες να τους καλούμε και όχι να τους διαχειριζόμαστε με τον τρόπο που όλοι μας βιώνουμε.

Δεν δεχόμαστε την αλλοίωση της δίκης μας ζωής, της δίκης μας κοινωνίας και ταυτότητας με τον ανεύθυνο τρόπο της τυχαίας εγκατάστασης χωρίς να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα της τοπικής κοινωνίας,  να υπάρχει ένα σαφές σχέδιο δράσης και  κατανομής των μεταναστών σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, Περιφέρειας και Επικράτειας.

Συμπονούμε τους μετανάστες και τις οικογένειες τους για τις τραγικές συνθήκες που τους υποχρέωσαν να μεταναστεύσουν. Αλλά συμπονούμε περισσότερο τους συντοπίτες μας.

Με την παρούσα δήλωσή μας απαιτούμε από κάθε αρμόδιο φορέα να μεριμνήσει και να προστατέψει τον τόπο μας από την εγκατάσταση μεταναστών. Καθόσον η εγκατάστασή τους θα αποτελέσει πηγή προβλημάτων για ολόκληρη την περιοχή, που ήδη βρίσκεται εδώ και χρόνια σε φάση αποδόμησης και αντιμετωπίζει μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε από τους αρμόδιους να μας διασαφηνίσουν:

Εάν έχουν υπολογίσει την ζημιά  που θα επέλθει στον τουρισμό των παραλιών του Δήμου Τεμπών, και αν αυτή είναι η ανταμοιβή των επιχειρήσεων για την δεκάχρονη οικονομική αιμορραγία που παρ όλα αυτά στάθηκαν όρθιές στα χρόνια της κρίσης προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες, και προσέφεραν στην ελληνική οικονομία  φρέσκο εισαγόμενο χρήμα .

Πώς εξασφαλίζεται η μη αλλοίωση του τοπικού πληθυσμού; Με ποια κριτήρια επελέγησαν οι μετανάστες, πρόσφυγες, παράτυποι ,  που θα εγκατασταθούν στην περιοχή μας;

Ποιος ρώτησε την τοπική κοινωνία και τους φορείς της που θα υποστούν ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα;

Ποιος εγγυάται για την ασφάλεια των κατοίκων σε μια περιοχή που η αστυνόμευση είναι σχεδόν ανύπαρκτη; Ποιος αναλογίστηκε ποιος φαντάστηκε το τι μπορεί να γίνει στις αφύλαχτες οικίες μας  , με την λογική ότι επί  ένα οκτάμηνο περίπου είναι αφύλαχτες,.

Ως εκ τούτου, εμείς οι κάτοικοι των παραλιών του Δήμου Τεμπών ζητάμε να μην υπάρξει εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή, διότι ούτε η ένταξή τους εξασφαλίζεται, αλλά και η ζωή της περιοχής μας θα ανατραπεί πλήρως και οριστικά.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η απόφασή μας αυτή είναι αμετάκλητη και ότι αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε όσο δυναμικές κινητοποιήσεις και με οποιαδήποτε μορφή αγώνα θα αποτρέψουμε την επιχειρούμενη αλλοίωση του  πληθυσμού του οικισμού μας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση  να προβεί σε τετελεσμένες αποφάσεις χωρίς διαβούλευση και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των δημοτών και τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούμε.

Το παρόν ψήφισμα κοινοποιείται στο γραφείο Πρωθυπουργού, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στους βουλευτές Λάρισας, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στον Δήμαρχο Τεμπών,  και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

πηγη larissanet.grphoto: kalabakacity.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.