Ο Βασίλης Αγγέλης για το Περιφερειακό Πρωτοδικείο Καλαμπάκας

0 983

Η μεταρρύθμιση του δικαστικού χάρτη της Ελλάδας από την μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, φέρνει ευχάριστα γεγονότα για τον Δήμο Μετεωρων!!!.

Το ιστορικό Ειρηνοδικείο Καλαμπάκας τυπικά καταργείται!!!.

Η κατάργηση του , θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο και την μεταφορά όλων των υπαλλήλων και όλων των υποθέσεων στα Τρίκαλα!!!.

Όμως το Ειρηνοδικείο Καλαμπάκας αναβαθμίζεται και θα λειτουργεί πλέον ως Περιφερειακό Πρωτοδικείο!!! .

Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει ότι στην Καλαμπάκα με την ψήφιση και ισχύ του νόμου , θα δικάζονται όλες οι πολιτικές υποθέσεις ασχετου αξίας και αντικειμένου και εάν το Περιφερειακό Πρωτοδικείο με τον νέο νόμο έχει τη μορφή που έχουν σήμερα όλα τα Πρωτοδικεία στην Ελλάδα ,θα υπάρχει στην Καλαμπάκα σε καθημερινή βάση Εισαγγελέας και Ανακριτής και θα δικάζονται όλες οι ποινικές υποθέσεις σε Μονομελές και Τριμελές Πλημμελειοδικείο!!!.

Αποτέλεσμα της λειτουργίας του θα είναι, ότι θα εμπλουτιστεί με περισσότερους δικαστικούς υπαλλήλους , οι συνδημότες μας ,αλλά και εμείς οι τοπικοί δικηγόροι δεν θα πρέπει να πηγαίνουνε στα Τρίκαλα και η πόλη μας αναβαθμίζεται σε αντίθεση με το παρελθόν , όπου έφευγαν δημόσιες υπηρεσίες εις βάρος της πόλης μας και υπέρ της πόλης των Τρικάλων!!!.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρωτεργάτη αυτής της επιτυχίας κ. Αικατερίνη Παπακώστα , Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στον νέο Δήμαρχο Μετεωρων κ.Λευτέρη Αβραμόπουλο , στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Νικόλαο Γουγουλακη, αλλά και στον συμπολίτη συνάδελφο δικηγόρο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Θεόδωρο Κανάτα για τις παρασκηνιακές πιέσεις του , αλλά και σε όσους άλλους συνέβαλαν στην δημιουργία του !!!.

Το δικό μας Πρωτοδικείο θα δώσει μια επί πλέον άυλη αξία στον τόπο μας!!!

Με τιμή και εκτίμηση

Βασίλης Αγγέλης. Δικηγόρος – Ιστορικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr