Ο Τρικαλινός Θανάσης Μητσάτσικας που τιμά τη Μουσική και την ελληνική παράδοση

0 903

Από ιδιαίτερα μικρή ηλικία ο 21χρονος Θανάσης Μητσάτσικας είχε ώθηση προς την Μουσική.

Από ιδιαίτερα μικρή ηλικία τον συγκινούσε τόσο το μουσικό όργανο του κλαρίνου, όπως και η παραδοσιακή μουσική.

Μάλιστα όπως ο ίδιος αναφέρει κι έρχεται να θυμηθεί σε μουσικές εκδηλώσεις, στεκόταν δίπλα από μουσικούς που έπαιζαν κλαρίνο και προσπαθούσε να τους μιμηθεί. Φυσικά αυτό το ενδιαφέρον, με την πάροδο των χρόνων δεν έσβησε, αντιθέτως θα έλεγε κανείς γινόταν πιο έντονο, με αποτέλεσμα, να ξεκινήσει τα πρώτα μαθήματα.

Ποιος όμως είναι ο Θανάσης Μητσάτσικας; Για πολλούς Τρικαλινούς και Θεσσαλούς είναι ιδιαίτερα γνωστός, καθώς τον έχουν θαυμάσει σε κάποια μουσική εκδήλωση με την ορχήστρα του. Φυσικά και είναι γνωστός από την συμμετοχή σε πανελλήνιες εκδηλώσεις και μεγάλες διοργανώσεις. Είναι ένας νέος που έλκει την καταγωγή του από το νομό Τρικάλων και συγκεκριμένα την ορεινή Αγρελιά. Γεννημένος στις 26 Μαρτίου 1997 στη Λάρισα, με την ολοκλήρωση της φοίτησης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μεταπήδησε στην δευτεροβάθμια αποφασίζοντας να φοιτήσει στο Μουσικό Σχολείο του γειτονικού νομού.

Η πορεία του στο σχολείο, ήταν κάθε άλλο από άριστη μιας και ξεχώριζε και ο ίδιος μαζί με πολλούς συμμαθητές του. Αυτό εξάλλου φάνηκε και με την είσοδό του, μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου συνεχίζει τις σπουδές μέχρι και σήμερα με ειδίκευση το παραδοσιακό κλαρίνο, με καθηγητή τον κ. Μάνο Αχαλινοτόπουλο.

Αν και το πρόγραμμα της πανεπιστημαική σχολής είναι ιδιαίτερα φορτωμένο με αυστηρή μελέτη και αρκετά εργαστήρια, ο ίδιος έρχεται να μοιράσει το χρόνο μεταξύ της συμπρωτεύουσας και της Λάρισας. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει τη δική του ορχήστρα, συμμετέχοντας σε γιορτές, πανηγύρια, γάμους και διάφορες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πρόσφατα τον είδαμε και στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας κατά την διάρκεια της 6ης Γιορτής Παραδοσιακής Πίτας που διεξήχθη Στην περιοχή μας, προσφέροντας μια μοναδική, παραδοσιακή βραδιά, μαγεύοντας τον κόσμο που βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας.

Σήμερα το μέλημα του 21χρονου Θανάση είναι να ολοκληρώσει τις σπουδές του στη σχολή, να λάβει το πτυχίο του, που θα του ανοίξει το δρόμο της εργασίας ως καθηγητή σε ένα Μουσικό Σχολείο ή σε Ωδείο. Να μεταφέρει στις νεότερες γενιές την αγάπη του για την παραδοσιακή μουσική, την μουσική παιδεία αλλά και να συμβάλει στην μετάδοση της γνώσης και της τεχνικής του κλαρίνου, που θεωρείται από πολλούς και από τον ίδιο ως ένα δύσκολο μουσικό όργανο. Ο Θανάσης, όπως αναφέρει δεν σκέφτεται να σταματήσει να συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις ενώ θέλει να προχωρήσει σε υψηλότερα μουσικά επίπεδα και σε νέες συνεργασίες με μουσικούς.

Συνεργασίες και εμφανίσεις, όπως αυτές με το Μέγαρο Μουσικής στην πρώτη συνάντηση νέων συγκροτημάτων παραδοσιακής μουσικής που ήταν ένα αφιέρωμα στην αξέχαστη Δόμνα Σαμίου.

Για τον ίδιο η συγκεκριμένη εμφάνιση ήταν κάτι περισσότερο από εκπληκτική που δεν θα ξεχάσει όσο ζει. Μια μουσική εκδήλωση η οποία ήταν αφιερωμένη σε μια σημαντική καλλιτέχνιδα, του παραδοσιακού ελληνικού πενταγράμμου, την οποία τίμησαν και τιμούν νεότεροι καλλιτέχνες, έχοντας ως ένα παράδειγμα.

Δείγματα της δουλειάς του Θανάση μπορείτε να βρείτε στο Youtube. Στοιχεία για τον ίδιο υπάρχουν στο προφίλ του στο Facebook: Θανάσης Μητσάτσικας, ενώ αν θέλετε κάποιες πληροφορίες για συνεργασίες ή για δουλειές μπορείτε να καλέσετε στο 6988 297337

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr