Ο θρησκευτικός τουρισμός με κέντρο τα Μετέωρα απασχολεί σοβαρά την εκκλησία της Ρωσσίας

Αυτό τό συμπέρασμα βγαίνει από τήν συνάντησιν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Σεραφείμ πού ειχεν εκτάκτως μέ τόν Θεοφιλέστατον Ποντόλσκ κ. Τύχωνα, ο ὁποιος επεσκέφθη στό Γραφειον τόν Σεβασμιώτατον.

0 366

Αυτό τό συμπέρασμα βγαίνει από τήν συνάντησιν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Σεραφείμ πού ειχεν εκτάκτως μέ τόν Θεοφιλέστατον Ποντόλσκ κ. Τύχωνα, ο ὁποιος επεσκέφθη στό Γραφειον τόν Σεβασμιώτατον.

Αυτό τό συμπέρασμα βγαίνει από τήν συνάντησιν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Σεραφείμ πού ειχεν εκτάκτως μέ τόν Θεοφιλέστατον Ποντόλσκ κ. Τύχωνα, ο ὁποιος επεσκέφθη στό Γραφειον τόν Σεβασμιώτατον. Η συνάντησις ήτο 20λεπτος, έγινε μέ εγκαρδιότητα σέ πνεύμα αγάπης καί ειλικρινείας καί η συζήτησις περιεστράφη σέ θέματα εκκλησιαστικά, σέ θέματα συνεργασίας των δύο Εκκλησιών ( καί ἐξ αφορμής της εδώ Εἰρηνικής Επισκέψεως του Πατριάρχου Ρωσίας κ.κ. Κυρίλλου, όπως καί στό θέμα πού μας απασχολεί έντονα, του Θρησκευτικού Τουρισμού.
Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην εδώ διήμερον επίσκεψιν του Πατριάρχου, ὡς Μητροπολίτου της Ἱ. Μητροπόλεως Σμολένσκ τό 2005 φιλοξενηθείς καί ξεναγηθείς εἰς τάς Ιεράς Μονάς καί επομένως γνωρίζει την αξίαν καί σημασίαν των Μετεώρων.
Ο Θεοφιλέστατος κ. Τύχων είναι στενός συνεργάτης του Αγίου Μόσχας, υπεύθυνος εἰς τα οικονομικά του Πατριαρχείου και υπεύθυνος εἰς τον Θρησκευτικόν και Προσκυνηματικόν Τουρισμόν της Ρωσικής Εκκλησίας. Είναι πολύ καλός γνώστης του θέματος αυτού, καί εδώ ήλθε συνοδευόμενος από συνεργάτας του κληρικούς καί λαϊκούς.
Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε μέ σαφήνεια την αξίαν της γνωριμίας των Ρώσων με τα Μετέωρα και τον πλούτον των κειμηλίων των Μονών καί ότι θα πρέπει να παραμείνουν τουλάχιστον δύο ημέρες εἰς Καλαμπάκαν γιά να επισκευθούν με άνεσιν τις Ιερές Μονές και τόν Ιερόν Ναόν της Παναγίας με τα ιδιαίτερα γνωρίσματά του. Επιθυμία είναι να αναπτυχθή αυτή η γνωριμία με τα Μετέωρα και εδήλωσε ότι θα προωθήση αυτό το θέμα. Συνοδεύονταν από τον Αρχιμ. π. Αντώνιο της Οὐκρανικής Εκκλησίας, όστις και συμφώνησε για την αναγκαιότητα του Θρησκευτικού Τουρισμού. Ο Θεοφιλέστατος ομιλεί άνετα την Ελληνικήν γλώσσαν ( δημοτικήν, καθαρεύουσαν ) και είναι γνώστης καί των Αρχαίων Ελληνικών. Από την επικοινωνίαν αυτήν έμεινεν απόλυτα ικανοποιημένος και υπεσχέθη ότι σύντομα θα έλθη με Ρώσους Προσκυνητάς.
Στον Πατριάρχην κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΝ ο Σεβασμιώτατος προσέφερε δώρον με σύντομον επιστολήν του.
Ήτο μία καλή επικοινωνία και πιστεύομεν ότι θά αποφέρει καρπούς.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.