Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για το άνοιγμα των σχολείων

0 354

H συνέντευξη τύπου της υπουργού Παιδείας, φανέρωσε αυτό που έχει γίνει αντιληπτό εδώ και ημέρες. Ότι η «επιτελική κυβέρνηση» έκανε διακοπές.

Δεν αξιοποίησε την καλοκαιρινή περίοδο, ώστε σε συνεργασία με τους δήμους να θωρακίσει υγειονομικά τα σχολεία, δεν μερίμνησε για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, δεν αύξησε τις δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση, δεν εξασφάλισε επιπλέον χώρους και αίθουσες ώστε να τηρηθούν οι κανόνες που υπαγορεύουν οι ειδικοί όσον αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αποτυπώθηκε και στην ασάφεια σχετικά με την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση πορεύεται σύμφωνα με την τακτική «βλέποντας και κάνοντας».                                                           Το γενικότερο ΄΄αλαλούμ΄΄ αποτυπώθηκε με τον πιο σαφή τρόπο, όταν την στιγμή ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, μετά την γενική κατακραυγή, υποσχόταν δωρεάν μάσκες στους μαθητές, η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως χαρακτήριζε τη μάσκα «προσωπικό αντικείμενο που επαφίεται στην ατομική ευθύνη» και τόνιζε πως το κόστος της επιβαρύνει την οικογένεια του κάθε παιδιού.

Όταν ακόμη και μεσαίων οικονομικών δυνατοτήτων Δήμοι, όπως ο Δήμος Χαλανδρίου  και ο Δήμος Μετεώρων, τους  ΄΄βάζει τα γυαλιά΄΄ και ανακοινώνει δωρεάν μάσκες στα σχολεία.

Σε όλο αυτό το θολό και επισφαλές τοπίο, ο ΣΥΡΙΖΑ  με παρεμβάσεις του στη Βουλή και στο δημόσιο διάλογο,  κατέθεσε τις προτάσεις του για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και θα συνεχίσει να εργάζεται με συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασία και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Συγκεκριμένα:

 • Έκτακτο κονδύλι από τον προϋπολογισμό για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων και την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.
 • Αυξημένα τεστ για εκπαιδευτικούς και ευάλωτες κατηγορίες μαθητών.
 • Δωρεάν μάσκες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.
 • Σχολαστική καθαριότητα των αιθουσών και των WC με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
 • Όπου απαιτείται,  τάξεις 10-12 μαθητών με προσθήκη ή αναδιαμόρφωση αιθουσών
 • Επιτάχυνση των 10.500 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών
 • Πρόσληψη επιπλέον αναπληρωτών φέτος
 • Εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω των δημόσιων δικτύων,  χωρίς αποκλεισμούς, εκεί όπου οι επιδημιολογικές συνθήκες την επιβάλλουν.
 • Ειδική μέριμνα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και των παιδιών ευάλωτων ομάδων.
 • Συντονιστικό όργανο Παιδείας-Υγείας ανά Δήμο , σε επικοινωνία με ΕΟΔΥ-Πολιτική Προστασία , για την αξιόπιστη παρακολούθηση των εξελίξεων σε τοπικό επίπεδο και την στοχευμένη παρέμβαση αν χρειαστεί.
 • Έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα Δημόσιας Υγείας, για την ιστορία  των επιδημιών, για την αξία του εμβολιασμού και των μέτρων ατομικής προστασίας κλπ.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.