Ο συντοπίτης μας Θέμης Τσέτσιλας χοροδιδάσκαλος στον Σύλλογο Θρακιωτών και Φίλων Θράκης Βορειοανατολικής Αττικής στην Παιανία

Ένας συντοπίτης μας είναι χοροδιδάσκαλος στον Σύλλογο Θρακιωτών και Φίλων Θράκης Βορειοανατολικής Αττικής.

0 472

Ένας συντοπίτης μας είναι χοροδιδάσκαλος στον Σύλλογο Θρακιωτών και Φίλων Θράκης Βορειοανατολικής Αττικής.

Πρόκειται για τον Θέμη Τσέτσιλα από την Διάβα Καλαμπάκας ο οποίος είναι γνωστός για το πάθος του για τον χορό και τον είχαμε γνωρίσει όλοι, πριν λίγα χρόνια από την ενασχόλησή του ως πρόεδρος στον Σύλλογο Διάβας.

Ο Θέμης Τσέτσιλας όπως πληροφορηθήκαμε διδάσκει χορό στον Σύλλογο Θρακιωτών και Φίλων Θράκης Βορειοανατολικής Αττικής εδώ και ένα  χρόνο – όσο και η ύπαρξη του συλλόγου – με 150 ενεργά μέλη εκ των οποίων οι μισοί είναι χορευτές.

Στα χορευτικά τμήματα διδάσκονται χοροί κυρίως από την Θράκη, από όλη την Ελλάδα, την περιοχή της Καλαμπάκας και ειδικά της Διάβας στην οποία κατοικούν αρβανίτες όπως και στην Παιανία.

Πρόσφατα οι χορευτικές ομάδες ( videos ) συμμετείχαν στις πενθήμερες εκδηλώσεις που έγιναν για τον προστάτη της Παιανίας  Άγιο Αθανάσιο στον Δήμο Παιανίας – Γλυκών Νερών με αυθεντικές φορεσιές του 19ου αιώνα από την περιοχή Μακράς Γέφυρας και Ζαλουφίου Ανατολικής Θράκης.

Εμείς συγχαίρουμε τον συντοπίτη μας Θέμη Τσέτσιλα και αναμένουμε την εμφάνιση του συλλόγου σε εκδηλώσεις της Καλαμπάκας που θα γίνουν…

 

thrakioton 1thrakioton 2thrakioton 3

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.