Ο συντοπίτης μας Ομ. καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χαρίλαος στο MEGA: Αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού

0 2,727

Την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού επισήμανε ο συντοπίτης μας – καταγωγή από Αγναντιά  Καλαμπάκας – κ. Χαρίλαος Κουτής.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο ομότιμος καθηγητής Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας τόνισε πώς παρά την τεχνογνωσία που υπάρχει για την δημιουργία εμβολίου καταπολέμησης του ιού, «το πόσο γρήγορα θα έχουμε εμβόλιο δεν είναι σαφές. Δεν θα το έχουμε μέχρι την αρχή του φθινόπωρου. Γι αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστούν τα μέτρα της πολιτείας».

Ο καθηγητής υπολόγισε ότι το εμβόλιο μπορεί να είναι έτοιμο σε περίπου 12 μήνες από την έναρξη της παρασκευής του.

Παράλληλα, ο κ. Κουτής, επισήμανε την ανάγκη να διαμορφώσουν ειδικά τα σπίτια τους οι πολίτες μια και θα μένουν μέσα, να επικοινωνούν με όσους δεν συναντούν «για να μην υπάρξει κοινωνικός αποκλεισμός», ενώ έκανε ιδιαίτερη έκκληση και προς τους φοιτητές.

«Οι φοιτητές όταν θα πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους να μην αρχίσουν τις κοινωνικές επαφές αλλά να παραμείνουν στα σπίτια των γονιών τους» κατέληξε ο καθηγητής.

Δείτε εδώ το σχετικό video με τα όσα είπε ο κ. Κουτής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.