Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Τρικάλων για την «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών»

Αγαπητοί συνάδελφοι, Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου,

0 225

Αγαπητοί συνάδελφοι, Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου,

Αγαπητοί συνάδελφοι, Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου,  με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (International Council of Nurses) και αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής στο έργο και την προσφορά των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο. Η μέρα αυτή έρχεται κάθε χρόνο να μας θυμίσει την συνεισφορά των Νοσηλευτών μέσα στην υγειονομική ομάδα.

Κάθε χρόνο ορίζεται από το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών ICN και ένα διαφορετικό θέμα εορτασμού για την ημέρα αυτή.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτή είναι:
Νοσηλευτές : Μια Δύναμη Αλλαγής : «βελτίωση της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας»

Η ανάγκη για την βελτίωση της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας, είναι το κλειδί για την βιωσιμότητα των ίδιων των συστημάτων υγείας.
Οι Νοσηλευτές μπορούμε να συμβάλουμε στην ενίσχυση των συστημάτων υγείας σε όλο τον κόσμο.

Ως μέλη της μεγαλύτερης ομάδας των επαγγελματιών υγείας οι Νοσηλευτές μπορούν να έχουν τεράστια επιρροή στην βελτίωση της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας. Κάθε απόφαση και πράξη μας μπορεί να κάνει διαφορά στην αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα ολόκληρου του συστήματος.
Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους οι νοσηλευτές μπορούν να συμβάλλουν στην βελτίωση της προσαρμοστικότητας των συστημάτων υγείας σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, και παρέχει οδηγίες για τους νοσηλευτές και τους φορείς για μια χάραξης κοινής πολιτικής. Δίνει πληροφορίες και ιδέες για την ανάληψη δράσης που θα συνδράμει και θα ενθαρρύνει τους Νοσηλευτές.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εντοπίσουμε και να προσαρμόσουμε στο επάγγελμα μας όλα αυτά που θα ενισχύσουν και θα βελτιώσουν την ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας έτσι ώστε να τα διατηρήσουν βιώσιμα στη σύγχρονη πραγματικότητα .

Όλη αυτή η φιλόδοξη προσπάθεια, δεν πρόκειται να επιτευχθεί χωρίς την συνδρομή όλων αυτών που αποφασίζουν για την οικονομική πολιτική και την εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας.

Οι νοσηλευτές θα είναι αλληλέγγυοι και υποστηρικτές πολιτικών που διασφαλίζουν , προασπίζουν το έργο τους και κατά συνέπεια προάγουν την παροχή ολοκληρωμένης, ισότιμης και ποιοτικής φροντίδας σε όλους.

Μπορούμε να κάνουμε πραγματικά τη διαφορά, είμαστε έτοιμοι, έχουμε ήδη κάνει πολλά ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.