Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ Σεραφείμ στο Μαλακάσι

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 είχαμε την θεία ευλογία να ιερουργήσει στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μαλακασίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ.

0 477

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 είχαμε την θεία ευλογία να ιερουργήσει στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μαλακασίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 είχαμε την θεία ευλογία να ιερουργήσει στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μαλακασίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ.

Ομολογούμε πως όλο το χωριό ανέμενε με χαρά την έλευση του Επισκόπου και με τις οδηγίες του εφημέριου μας π. Αποστόλου Αναστασίου ετοιμαστήκαμε να συμμετάσχουμε στην Θεία Λειτουργία.

Ο π. Απόστολος Αναστασίου που είναι ο εφημέριος του Ναού τους τελευταίους οκτώ μήνες περίπου, είναι ένας νέος κληρικός με αγάπη για τον Χριστό και τους συνανθρώπους του και από την πρώτη στιγμή εγκαταστάθηκε μόνιμα στο χωριό μαζί με την οικογένεια του, την πρεσβυτέρα Γεωργία και τα δυο τους παιδάκια.

Κατά την διάρκεια της Θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ έκανε δύο χειροθεσίες. Πλέον οι άξιοι ψάλτες, ο κ. Νίκου Αθανάσιος και ο κ. Καράσης Νικόλαος είναι Αναγνώστες. Και οι δύο ανέβηκαν στο ιερό αναλόγιο του Αγίου Νικολάου Μαλακασίου από πολύ μικρή ηλικία όταν ήταν ακόμη μαθητές.

Είναι κάτοχοι του διπλώματος της Βυζαντινής μουσικής και πιο συγκεκριμένα ο κ. Καράσης Νικόλαος πήρε το πτυχίο του το 1977 από την σχολή Βυζαντινής μουσικής που είχε ιδρύσει στα Τρίκαλα ο Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όπου διευθυντής της σχολής ήταν τότε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως π. Γεώργιος Στέφας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πρώτη φορά σε αυτόν τον ιστορικό Ναό έλαβε μέρος κάποια χειροθεσία.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου π. Νύφων Καψάλης, όπου κυρίως στάθηκε στα μηνύματα της περικοπής. Πιο συγκεκριμένα μας μίλησε για την πίστη, αυτή την πίστη, που δυστυχώς, συχνά απουσιάζει από τις καρδιές μας, ακόμα και όταν παρακαλούμε στις προσευχές μας τον Θεό να επέμβει στη ζωή μας, να μας βοηθήσει, να κάνει ένα μικρό ή μεγαλύτερο θαύμα και έπειτα μας μίλησε για τον Χριστό, που είναι ο ιατρός όχι μόνο των σωμάτων, αλλά και των ψυχών μας. Ο Χριστός θεωρεί τον άνθρωπο στο σύνολό του, και δεν περιορίζεται μόνο στη σωματική ασθένεια, γι αυτό και πρώτα ασχολείται με τη θεραπεία της ψυχής, με την συγχώρεση των αμαρτιών.

Εκτός από τον Πρωτοσύγκελο π. Νύφων Καψάλη και τον π. Απόστολο Αναστασίου συλλειτούργησαν μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ και δύο συνταξιούχοι ιερείς ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Τζίκας και ο π. Γεώργιος Νίκου ενώ οι χοροί των ιεροψαλτών από την χορωδία «Μετεωρίτικο Ψαλτήρι» υμνολόγησαν τον Υιό και Λόγο του Θεού «κατά το πλῆθος τῆς μεγαλοσύνης αὐτοῦ» με ευλαβικό ύφος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ μας μίλησε για τον π. Απόστολο, τον νέο μας ιερέα που πραγματικά με την παρουσία του έδωσε ζωή στο χωριό, και φυσικά όλοι οι κάτοικοι τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Μας μίλησε για τη πορεία του, την προσωπικότητα του και το ήθος του και μάλιστα τον χαρακτήρισε ως απόφοιτο της ανωτάτης σχολής της αγάπης!

Ίσως ειδικά σήμερα που βιώνουμε πολύ δύσκολες στιγμές τέτοιους απόφοιτους – ιερείς χρειαζόμαστε, ιερείς που με την αγάπη τους να μας δείχνουν τον δρόμο του Κυρίου και ιερείς που διακονούν ψυχές σε ακριτικά χωριά.

π. Απόστολε ευχόμαστε ο Θεός να σας δίνει δύναμη να συνεχίζετε το έργο σας.

Σεβασμιώτατε σας αναμένουμε και πάλι με χαρά στο Μαλακάσι. Εις πολλά έτη!

Πηνελόπη Σάρρου

Πτυχιούχος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ.

Φοιτήτρια Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ.

serafeim 20160731 092503serafeim 20160731 092515serafeim 20160731 092715serafeim 20160731 092745serafeim 20160731 092846serafeim 20160731 11105serafeim 20160731 111127

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.