Ο Α.Σ Μαχητικών Τεχνών στο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Κyokushin World Union στη Βάρνα

0 566

Πραγματοποιήθηκε το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Κyokushin World Union (KWU), καθώς και το 2ο Πανευρωπαϊκό Ανδρών-Γυναικών, που διεξήχθη στη Βάρνα της Βουλγαρίας το 3μερο 7-8-9 Δεκεμβρίου, όπου συμμετείχε και ο τοπικός Α.Σ. Μαχητικών Τεχνών Καλαμπάκας μαζί με την Ελληνική Αποστολή στους αγώνες των μελών οργανώσεων kyokushin που αποτελούν την Παγκόσμια Οργάνωση της Ένωσης που συνεχώς μεγαλώνει και συμμετέχουν όπως η οργάνωση Kyokushin Kan (Royama), IFK (International Ferderation Kyokushin), KWF (Kyokushin World Federation), Shinkyokushin, WKO (Russia kyokushin) κ.ά.

Συμμετείχαν πάνω από 700 αθλητές όλων των κατηγοριών από 32 κράτη παγκοσμίως.

Εντύπωση προκάλεσε ο πολυπληθής αριθμός αθλητών αρκετών εθνικών ομάδων που συμμετείχαν στους αγώνες όπως της Ρωσίας που αποτελούνταν από 140 αθλητές, της Βουλγαρίας με 120 αθλητές, της Ουκρανίας με 95 αθλητές, της Ιαπωνίας με 90 αθλητές, της Ρουμανίας με 55 αθλητές, της Ουγγαρίας με 40 αθλητές και άλλων χωρών με 20 αθλητών τουλάχιστον.

Η Ελλάδα συμμετείχε με 9 αθλητές από διάφορες πόλεις οι οποίοι δυστυχώς αποκλείστηκαν στα προημιτελικά αλλά οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των αγώνων θα τους μείνουν αξέχαστες διότι το τεχνικό επίπεδο αυτών των αγώνων είναι πολύ υψηλό και όσοι αθλητές συμμετέχουν σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την μεγάλη προετοιμασία που επιβάλλεται για τη συμμετοχή τους.

Σε αυτούς τους αγώνες παραβρέθηκε για πρώτη φορά και η κόρη του Ιδρυτή του kyokushin karate κα Kuristina Oyama από την ιαπωνία όπου βρίσκεται η έδρα της παγκόσμιας οργάνωσης του αρχηγείου του Masutatsu Oyama και φυσικά οι αρχηγοί όλων των οργανώσεων που συνεργάζονται στην Παγκόσμια Οργάνωση.

Η ίδια προτίθεται με δήλωση της να συνεργαστεί με την Παγκόσμια Οργάνωση της KWU όπως και μία ακόμη  (IKO Nakamura) και κατ’ αυτόν τον τρόπο η Παγκόσμια Οργάνωση της Kyokushin World Union θα μεγαλώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό προς όφελος των αθλητών καθώς θα διεξάγονται πρωταθλήματα με μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών αθλητών και φυσικά περισσότερο θέαμα με άνοδο του τεχνικού επιπέδου και επίδειξη διαφορετικής τεχνικής για τους θεατές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Παγκόσμια Οργάνωση της KWU πληρώνει όλα τα έξοδα των αθλητών και των προπονητών που συμμετέχουν με 5 διανυκτερεύσεις σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία, τα γεύματα των αθλητών καθώς και τις συμμετοχές τους στους αγώνες πράγμα πολύ σημαντικό και ένα πολύ καλό κίνητρο για τους αθλητές να συμμετάσχουν ανέξοδα.

Ο προπονητής του τοπικού συλλόγου Χρήστος Καραγεώργος έμεινε πάρα πολύ ικανοποιημένος από τους αγώνες που παρακολούθησε, με αρκετές προοπτικές αφού συνομίλησε με αρκετούς αρχηγούς και προπονητές διαφορών κρατών καθώς και υπευθύνων διοργανωτών αγώνων για μελλοντικές συνεργασίες και προσκλήσεις που ήδη δέχθηκε και που θα βοηθήσουν αθλητές του τοπικού συλλόγου αν θελήσουν να συμμετάσχουν σε διεθνείς αγώνες με υψηλά κίνητρα και επίπεδο αγώνων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.