Ο Πρωθυπουργός για το εκλογικό σύστημα ΟΤΑ: Υπάρχει ώριμο Ν/Σ και ψηφίζεται πολύ σύντομα

0 475

Τι κι αν οι επόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές θα γίνουν το 2023, τι κι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, τι κι αν η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών μόλις ανέλαβε και ακόμα ενημερώνεται για τα βασικά.

Ο Πρωθυπουργός, στη σημερινή επίσκεψή του στο Υπουργείο ανακοίνωσε ότι το Νομοσχέδιο που αλλάζει το εκλογικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης, είναι “ώριμο”, θα μπει προς έγκριση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο εντός Ιανουαρίου και εν συνεχεία θα νομοθετηθεί “πολύ σύντομα”.

( Υπενθυμίζεται ότι το γεγονός πως υπάρχει έτοιμο Νομοσχέδιο, όλη η Αυτοδιοίκηση το είχε καταλάβει, όταν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, είχε ευχαριστήσει εγγράφως τον εκδιωχθέντα Τάκη Θεοδωρικάκο για τον «νέο εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές» που περιλαμβάνεται στο «σημαντικό έργο» του. )

Ακολουθεί το ακριβές απόσπασμα από όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

« Να τονίσω και εγώ την ξεχωριστή σημασία που αποδίδω στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος της Αυτοδιοίκησης, κάτι το οποίο αποτελούσε προεκλογική μας δέσμευση. Ήδη κάναμε κάποιες πρώτες παρεμβάσεις για να διευκολύνουμε τη λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών. Αποτελεί δέσμευσή μας, όμως, να αλλάξουμε το σύστημα της απλής αναλογικής για να ευθυγραμμίζεται με καλύτερο τρόπο η βούληση των δημοτών με τις πλειοψηφίες στα Δημοτικά Συμβούλια. Θα φέρουμε το σχετικό ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ το οποίο ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟ προς ΕΓΚΡΙΣΗ στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο του ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και εκτιμώ ότι μπορούμε να ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ μετά, πάντα σε συνεννόηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης. »

Μπορείτε να διαβάσετε επί λέξει ολόκληρη την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για τα ζητήματα του Υπουργείου Εσωτερικών, για ό,τι αφορά Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τους Δημοσίους Υπαλλήλους, ΕΔΩ

airetos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr