Ο προπονητής του Α.Ο. Καλαμπάκας Κώστας Σπανός στο 2ο Διεθνές Σεμινάριο Προπονητών MiniBasket από την Ε.Ο.Κ.

0 106

Παρουσία του Υπεύθυνου – Προπονητή Α.Ο. Καλαμπάκας, κ. Σπανού Κωνσταντίνου, στο 2ο Διεθνές Σεμινάριο Προπονητών MiniBasket από την Ε.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης)

Την Κυριακή, 22/10/2023, ο Υπεύθυνος – Προπονητής του Α.Ο. Καλαμπάκας, κ. Σπανός Κωνσταντίνος, παρακολούθησε το 2ο Διεθνές Σεμινάριο Προπονητών MiniBasket, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στη Θεσσαλονίκη.

Το αντικείμενο της επιμόρφωσης αφορούσε τους μικρούς αθλητές και το πώς οι προπονητές μπορούν να τους βοηθήσουν στα πρώτα τους βήματα σωστά και με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταφέρουν να μείνουν στο άθλημα για τα επόμενα χρόνια της ζωής τους. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως οι βάσεις για το μπάσκετ μπαίνουν σε μικρή ηλικία – κι είναι αυτές που οδηγούν στην αγάπη για το άθλημα, και τον αθλητισμό εν γένει – μια αγάπη που μπορεί να ακολουθήσει τα παιδιά σε όλη τους τη ζωή, ανεξάρτητα από το αν γίνουν αθλητές ή όχι.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σερβίας, Νέναντ Τρούνιτς (βλ. φωτογραφία). Ο Τρούνιτς μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τη μεγάλη του εμπειρία, αναπτύσσοντας στο γήπεδο, με ομάδα επίδειξης, ενότητες σχετικά με τις θεμελιώδεις αρχές του MiniBasket, όπως βασικές κινητικές δεξιότητες, τη μεθοδολογία διδασκαλίας του σουτ, την ανάπτυξη αμυντικών δεξιοτήτων στις μικρές ηλικίες, τη βελτίωση λήψης αποφάσεων καθώς και μια παραδειγματική προπόνηση προχωρημένου επιπέδου για το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ.

Τέλος, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος U12, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είχε συμπεριλάβει στη θεματολογία του Διεθνούς Σεμιναρίου μια ενότητα Διατροφολογίας με συμβουλές και κατευθύνσεις προς τους Προπονητές παιδιών ηλικίας 8 έως 12 ετών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr