Ο πιο θερμός Απρίλιος στην Καλαμπάκα όλων των ετών το 2018

Πέρασε και έφυγε … και δυστυχώς έφυγε με ένα ρεκόρ αρνητικό καθώς ήταν ο πιο θερμός Απρίλης

0 293

Πέρασε και έφυγε … και δυστυχώς έφυγε με ένα ρεκόρ αρνητικό καθώς ήταν ο πιο θερμός Απρίλης  από τότε που έχουμε στοιχεία για την περιοχή μας , καθώς και πολύ ξηρός καθώς είχαμε συνολικά 2 μόνο μέρες υετού και συνολικά 10 χιλιοστά νερού στις 6 και 16 Απριλίου.

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο μέσος όρος θερμοκρασίας για τον μήνα Απρίλιο 2018 έφτασε τους 18,1 C !!!; όταν ο μέσος όρος από το 1957 που υπάρχουν στοιχεία είναι οι 13,3 C βαθμοί!!

Σύμφωνα με τον δικό μου σταθμό ο μέσος όρος για τον Απρίλη του 2018 είναι στους 17,4 C βαθμούς και αυτό οφείλεται στην μικρή αναστροφή που σημειώνει η θερμοκρασία στην περιοχή του σταθμού τις πρωινές ώρες.

Ο Προηγούμενος πιο θερμός Απρίλης ήταν το 2016 με 17,2 C βαθμούς , βλέπουμε δηλαδή πως σε ένα τόσο μικρό διάστημα 2 ετών είχαμε τους πιο ζεστούς μήνες.

Ο Φετινός χειμώνας ήταν ένας πάρα πολύ θερμός χειμώνας και αυτό φάνηκε και με τις πρωινές αρνητικές θερμοκρασίες καθώς ενώ ο μέσος όρος είναι κοντά στις 35 μέρες φέτος είχαμε μόνο 7 ημέρες…

Στα χνάρια λοιπόν του θερμού χειμώνα και ο Μάρτης και φυσικά ο Απρίλης. Εδώ να γράψουμε επίσης πως ο Απρίλης σχεδόν έφτασε θερμοκρασιακά τον μέσο όρο του Μαΐου (19,2c) !!!

Ευτυχώς ο Μάιος φαίνεται να σταματά αυτό το μεγάλο διάστημα ανομβρίας από αύριο Σάββατο 5 Μάιου καθώς αρκετές βροχές θα πέφτουν κυρίως στα ορεινά ως τουλάχιστον μέχρι της 15 του μήνα.

Ευθύμιος Τζιλήνας

http://www.metar.gr/ws/kalampaka/wx.htm
http://www.metar.org/upload/metar.php

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.