Ο Μητσοτάκης κέρδισε τον Τσίπρα στην ΔΕΘ – Γράφει ο Γιάννης Κουτσονάσιος Γραμματέας ΝΟΔΕ Ν.Δ Τρικάλων

Τις εντυπώσεις στην 82η ΔΕΘ κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Pulse .

0 139

Τις εντυπώσεις στην 82η ΔΕΘ κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Pulse .

Τις εντυπώσεις στην 82η ΔΕΘ κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Pulse .

Έτσι ο αρχηγός της ΝΔ πήρε την πρωτιά σε όλα τα ερωτήματα, με μεγάλα ποσοστά στο «πιο ειλικρινής» και «πιο ουσιαστικός».

Τα ερωτήματα και τα ποσοστά των δύο πολιτικών είναι τα εξής:

«Ποιος τα πήγε καλύτερα στη ΔΕΘ» :
Κυριάκος Μητσοτάκης 43%
Αλέξης Τσίπρας 26%

Στο ερώτημα «καταλληλότερος για πρωθυπουργός»:
Κυριάκος Μητσοτάκης 35%
Αλέξης Τσίπρας 21%
Κανένας από τους δύο 41%

Στο ερώτημα «Ο πιο ειλικρινής»:
Κυριάκος Μητσοτάκης 44%
Αλέξης Τσίπρας 23%
Το ίδιο και οι δύο 22%

Στο ερώτημα «Ποιος αντιλαμβάνεται τα προβλήματά σας»:
Κυριάκος Μητσοτάκης 41%
Αλέξης Τσίπρας 26%
Το ίδιο και οι δύο 21%

Στο ερώτημα «Πιο ουσιαστικός»:
Κυριάκος Μητσοτάκης 44%
Αλέξης Τσίπρας 24%
Το ίδιο και οι δύο 21%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με αλήθειες στους Έλληνες πολίτες και φάνηκε ότι είναι έτοιμος να δώσει λύσεις στα προβλήματα τους.

Μεταξύ των άλλων ανέφερε τα εξής:

Οι τρεις προτεραιότητες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι απλές:

«Πρώτον, να δημιουργήσουμε πολλές νέες δουλειές μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων.

Δεύτερον, να μειώσουμε τα φορολογικά βάρη και να εξορθολογήσουμε τη λειτουργία του Κράτους.

Τρίτον, να σταθούμε κοντά στους νέους και στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

Αναφέρθηκε, επίσης, στα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν αμέσως μετά τις εκλογές, τονίζοντας: «Το νομοσχέδιο για τη νέα οργάνωση της Κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης είναι έτοιμο και θα είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί.

Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση. Δεσμεύτηκε για μια δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας με εγγύηση ότι ο νέος φορολογικός νόμος δεν θα αλλάξει για τουλάχιστον μία δεκαετία. Και θα προσπαθήσω να οικοδομήσω την ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση για αυτό. Όπως και επιπλέον μείωση φορολογίας ανάλογα με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται.

Το τρίτο νομοσχέδιο αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης. Κόντρα στην λογική της γραφειοκρατίας, η ΝΔ θα αντιστρέψει το βάρος της απόδειξης της συμμόρφωσης από τον ιδιώτη στο Κράτος.

Η ΝΔ προτείνει μια νέα συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία έτσι θα προτείνει και μία καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους μας. Θα προτείνει μια νέα ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων. Να μας επιτρέψει σε πρώτο χρόνο να μειώσουμε σημαντικά όλες τις ασφαλιστικές εισφορές. Εργαζομένων και εργοδοτών.

Να εισάγουμε κατώτατο φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, με 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί. Έτσι στηρίζουμε τα κατώτερα εισοδήματα και βάζουμε ένα λιθαράκι στη στήριξη της οικογένειας και στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Και να καταργήσουμε το φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία. Και όταν η οικονομία θα αναπτύσσεται γοργά, μπορούμε να καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης εξορθολογίζοντας την κλίμακα φόρου εισοδήματος. Και να καταλήξουμε σε 2 συντελεστές Φ.Π.Α. 11% και 22%.

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα γίνουν ο κανόνας. Η χρήση μετρητών θα περιοριστεί δραματικά. Όλες οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και με το Κράτος θα γίνονται ηλεκτρονικά. Και, υπό αυτήν την προϋπόθεση μόνο, μπορούμε να προχωρήσουμε σε μερικώς ακατάσχετο λογαριασμό που θα τροφοδοτεί μόνο συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως η πληρωμή υποχρεώσεων στο Δημόσιο και η καταβολή μισθοδοσίας».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Ανέφερε συγκεκριμένα:

Ξεκινώντας από τις στρατηγικές επενδύσεις, κάθε δημόσια αρχή θα έχει αποκλειστική προθεσμία για την άσκηση της αρμοδιότητάς της.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο τέλος της ομιλίας του, τόνισε ότι η πρόταση που κατέθεσε είναι «ρεαλιστική αλλά συνάμα οραματική» και πρόσθεσε «μια πρόταση που σπάει τις αλυσίδες που κρατούν τη χώρα μας καθηλωμένη στο παρελθόν. Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε μαζί το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Διότι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Και μπορούμε καλύτερα. Ας προχωρήσουμε με το κεφάλι ψηλά. Ας γράψουμε την δική μας ιστορία».

Το 2018 και στην 83η ΔΕΘ η χώρα θα χει όφελος να πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός.

Γράφει ο Γιάννης Κουτσονάσιος, Γενικός Ιατρός, Γραμματέας ΝΟΔΕ ΝΔ Τρικάλων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.