Ο Μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος στην αναγόρευση του Μητροπολίτη Λαρίσης σε Επίτιμο Διδάκτορα

0 1.306

Στην αναγόρευση του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών κ. Μετεώρων κ. Θεόκλητος, στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Χρήστος Κίττας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, πλήθος ιεραρχών, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, κλήρος και λαός.

Ακολούθησε η προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο και αμέσως μετά η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου, από τον Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδη.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε η ανάγνωση των κειμένων του ψηφίσματος του τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μητροπολίτη Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κ. Κύριλλο και η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Χρήστο Καραγιάννη.

Πριν το κλείσιμο της αναγόρευσης ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος ανέπτυξε το θέμα, «“Οὐδὲν γάρ οὕτως ἴδιόν ἐστι Χριστιανοῦ ὡς το εἰρηνοποιεῖν” (Μ. Βασιλείου, Επιστολή 114, PG 32, 528B)».

Ο κ. Θεόκλητος αμέσως μετά συνεχάρη τον κ. Ιερώνυμο για την τιμητική αυτή διάκριση. Να σημειωθεί ωστόσο ότι οι δύο ιεράρχες αυτή την περίοδο, αποτελούν μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr