Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος στην Καλομοίρα Καλαμπάκας

0 256

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλομοίρας.

Στο κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, η οποία προέρχεται από το Ευαγγέλιο του Ευαγγελιστού Λουκά και είναι γνωστή ως «Παραβολή του Πλουσίου και του Πτωχού Λαζάρου». Ο κ. Θεόκλητος ερμήνευσε στο εκκλησίασμα την σημασία της περικοπής και αναφέρθηκε στην μεγάλη αρετή της ελεημοσύνης, η οποία είναι ικανή να μας εισάγει στον Παράδεισο. «Είναι υποχρέωση όλων των Χριστιανών να καλλιεργούμε την αγάπη και την φιλανθρωπία προς τον πλησίον ούτως ώστε να γίνουμε δεκτοί ὑπὸ τῶν ἀγγέλων εἰς τὸν κόλπον Ἀβραάμ», όπως πατρικά προέτρεψε.

Προ της απολύσεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννου Φίλιου, πρώην Δημάρχου του πρώην Δήμου Καστανιάς. Ανάμεσα στο εκκλησίασμα παραβρέθηκε και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr