Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους

0 566

Στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους μετέβη κατά το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, προσκεκλημένος του Καθηγουμένου της Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Αλεξίου, για να προεξάρχει της πανηγύρεως επί τη συνάξει της εορτής της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου της Οδηγητρίας.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, πλαισιωμένος από τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών των Αγίων Μετεώρων, Ιερείς, Ιεροδιακόνους και Μοναχούς, έγινε δεκτός με κάθε τιμή από τον Γέροντα Αλέξιο και την Συνοδεία του, σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό.

Στην προσφώνησή του προς τον κ. Θεόκλητο, ο π. Αλέξιος εκφράστηκε με θερμά λόγια και ευχαριστίες για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη και μετέβη στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος για να τελέσει την ιερά πανήγυρι.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, με την σειρά του, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής για την πρόσκληση και την ευκαιρία που έδωσε στον ίδιο αλλά και στην συνοδεία του, ώστε να λάβουν την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Σημείωσε την σχέση των Αγίων Μετεώρων και της Μητροπόλεώς μας με την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, και τόνισε την μεγάλη τιμή που αποτελεί το γεγονός αυτό για την επαρχία μας.

Εν συνεχεία, ετελέσθη η Ιερά Αγρυπνία σύμφωνα με το αθωνικό τυπικό, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας και με αθρόα συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων. Στο δεξιό αναλόγιο διακόνησαν Βατοπαιδινοί Πατέρες και στο αριστερό ο Αρχων Πρωτοψάλτης της ΜτΧΕ κ. Φώτιος Γιαννακάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.