Ο Μικέλης και ο «εκπαιδευτικός ρόλος» της πολιτικής…

Συνεχίζει να αρθρογραφεί εβδομαδιαίως και να παίρνει συνεντεύξεις από παγκοσμίως γνωστούς πολιτικούς παράγοντες και ακαδημαϊκούς ο Μικέλης Χατζηγάκης,

0 204

Συνεχίζει να αρθρογραφεί εβδομαδιαίως και να παίρνει συνεντεύξεις από παγκοσμίως γνωστούς πολιτικούς παράγοντες και ακαδημαϊκούς ο Μικέλης Χατζηγάκης,

Συνεχίζει να αρθρογραφεί εβδομαδιαίως και να παίρνει συνεντεύξεις από παγκοσμίως γνωστούς πολιτικούς παράγοντες και ακαδημαϊκούς ο Μικέλης Χατζηγάκης, οποίος αντιλαμβάνεται το ρόλο της πολιτικής …λίγο διαφορετικά.

Από την μια χτίζει τις γνώσεις αλλά και τα τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά που θα αποτελέσουν τα εργαλεία του για να μπορέσει να λύσει προβλήματα, και από την άλλη προσπαθεί να ενημερώσει τους πολίτες γύρω από σειρά ζητημάτων που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο – γιατί πιστεύει ότι οι εξελίξεις στον κόσμο επηρεάζουν άμεσα την Ελλάδα, πολύ περισσότερο από όσο υποψιάζεται ο μέσος πολίτης.

Σε αυτό το πλαίσιο πήρε συνέντευξη από έναν από τους πιο διακεκριμένους ιστορικούς παγκοσμίως, τον καθηγητή του Χάρβαρντ Μόσικ Τέμκιν. Κατά τον Μικέλη η ιστορία αποτελεί το μάτι της πολιτικής. Γιατί ένα γεγονός που συνέβει σήμερα έχει τις ρίζες του σε κάτι που έγινε χτες.

Συνεπώς, οι πολιτικοί πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά ιστορία για να κατανοήσουν σε βάθος τις διάφορες πτυχές των σημερινών προβλημάτων και να μπορέσουν να δώσουν αποτελεσματικές λύσεις.

Ο καθηγητής Τέμκιν κατέθεσε την άποψη του για το πως μπορούμε – πολίτες και πολιτικοί – να χρησιμοποιήσουμε την ιστορία για να κατανοήσουμε τα σημερινά προβλήματα και να βρούμε ριζοσπαστικές λύσεις.

Επίσης, ο καθηγητής Τέμκιν ανέλυσε την νίκη Τραμπ και τι σημαίνει αυτή για τον κόσμο, και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων τα επόμενα 3-4 χρόνια – ένα σενάριο που έρχεται πιο κοντά μετά την αυξημένη ένταση με την Βόρεια Κορέα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.