Ο Λευτέρης Αβραμόπουλος και η Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Βέροιας στην μεγάλη άσκηση του Υπ. Μετανάστευσης

0 576

Στην άσκηση που έγινε με την κωδική ονομασία ΑΓΝΟΔΙΚΗ 2021 συμμετείχε με επιτυχία η Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Βέροιας με Διοικητή τον συντοπίτη μας Λευτέρη Αβραμόπουλο.

Ο Διοικητής της Δομής και συντοπίτης μας έγραψε σχετικά για συμμετοχή στην μεγάλη άσκηση και τον ρόλο της

Η Δομή μας συμμετείχε στην μεγάλη άσκηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, με την κωδική ονομασία ΑΓΝΟΔΙΚΗ 2021.

Μέσα από αυτή αποδείξαμε πως μπορούμε να συντονιστούμε σε απόλυτο βαθμό όλες οι Δομές Φιλοξενίας και τα ΚΥΤ της χώρας, και να ανταποκριθούμε στις οδηγίες που λαμβάνουμε από τα αρμόδια Κέντρα.

Στην άσκηση μετείχαν περισσότεροι από 456 άτομα σε 32 δομές ταυτόχρονα της ηπειρωτικής Ελλάδας, (6) Εθνικά Κέντρα Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ΕΚΑΒ) με συνολικά περίπου 30 άτομα προσωπικό, (5) Συντονιστικές Μονάδες των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργανισμών που εδρεύουν στην Ελλάδα και εμπλέκονται στην καθημερινή λειτουργία των δομών φιλοξενίας (European Asylum Support Office – EASO, IOM Greece, UNHCR GREECE, DRC Greece, ASB Greece) και (6) Κεντρικές Επιτελικές Μονάδες σε στρατηγικό επίπεδο (ΥΠΥΤ, EASO, ΙΟΜ, UNHCR, DRC, ASB) και γι αυτό νιώθω ευτυχής και περήφανος που σαν Δομή Βέροιας επιβεβαιώσαμε πως λειτουργούμε άριστα και σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, και με γνώμονα πρώτα τον άνθρωπο.

Οφείλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης για τον άριστο συντονισμό αλλά και όλους τους συμμετέχοντες φορείς. Μέσα από τη συνεργασία μας απεδείχθη ότι πλέον μπορούμε να ανταποκρινόμαστε και σε δύσκολες συνθήκες.

Συνεχίζουμε τη δουλειά μας προκειμένου να επιταχύνουμε τις διαδικασίες απόδοσης ασύλου στους αιτούντες άσυλο και μέσα από τις συνεχώς μειωμένες ροές να δώσουμε λύσεις σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τη χώρα και την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.