Ο Λευτέρης Αβραμόπουλος για τις διήμερες εκδηλώσεις για τον Παπαθύμιο Βλάχάβα

0 261

Μέσα από ένα πλούσιο διήμερο εκδηλώσεων τιμήσαμε την μνήμη του φλογερού Ιερωμένου Επαναστάτη Παπαθύμιου Βλαχάβα.

Τα νέα παιδιά μέσω των αθλοπαιδιών που μετά από πολλά χρόνια αναβίωσαν έστειλαν ένα μήνυμα ότι οι νέοι μας δεν ξεχνούν του προγόνους τους που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας. Το βράδυ του Σαββάτου στην κατάμεστη αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τον καλό φίλο, ιστορικό Στέφανο Καβαλλιεράκη στοιχεία για τη ζωή του Παπαθύμιου Βλαχάβα που τον κατατάσσουν στον πάνθεο της ελληνικής ιστορίας δίπλα σε σημαντικές φυσιογνωμίες της προεπαναστατικής περιόδου όπως ο Κατσαντώνης και ο Νικοτσαράς.

Ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση έδωσαν οι πολιτιστικοί Βλαχάβας «Παπαθύμιος Βλαχάβας» και «Παλιοπαναγιά» με τα χορευτικά τους δρώμενα.

Σήμερα το πρωί στη Βλαχάβα στο χώρο του μνημείου του προεπαναστατικού ήρωα Παπαθύμιου Βλαχάβα μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, την Βουλευτή της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Βλαχάβας Γιώργο Ντιναπόγια, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τον απλό κόσμο εκφράσαμε την αιώνια ευγνωμοσύνη μας και δώσαμε όρκο τιμής ότι ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τους αγώνες και τις θυσίες όλων εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε σήμερα εμείς λεύτεροι.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για να αναδείξουμε και να συνδέσουμε όλες εκείνες τις στιγμές της ιστορίας του τόπου μας που έκαναν τα βουνά μας φάρο ελευθερίας, ενότητας και ανθρωπιάς.

Λευτέρης Αβραμόπουλος – Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr