Ο Κώστας Πρεβέντης σχολιάζει σημεία της συνέντευξης του Υποψηφίου Δημάρχου Καλαμπάκας Χρήστου Σινάνη

Σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη το πρωί στο Ράδιο Σταγών σχολιάζει ο συμπολίτης μας κ. Κώστας Πρεβέντης.

0 277

Σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη το πρωί στο Ράδιο Σταγών σχολιάζει ο συμπολίτης μας κ. Κώστας Πρεβέντης.

Σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη το πρωί στο Ράδιο Σταγών σχολιάζει ο συμπολίτης μας κ. Κώστας Πρεβέντης.

 

« ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΙΝΑΝΗ»

ΣΧΟΛΙΟ Νο 1: Στην ερώτηση για την καθυστερημένη –χρονικά – ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του η απάντηση ήταν: Η απόφαση ήταν μελετημένη!

Υπενθυμίζω ότι στην συνέντευξη τύπου είπε: Τελικά δέχθηκα να κατέλθω ως υποψήφιος Δήμαρχος κατόπιν πιέσεων μιας ομάδας φίλων!! Δήμαρχος με το στανιό δηλαδή ή κάνω λάθος;

ΣΧΟΛΙΟ Νο2: Στην ερώτηση γιατί επέλεξε να κατέβει τώρα ,σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία και όχι στις προηγούμενες εκλογές, η απάντηση ήταν:

Γιατί μ’ αρέσουν τα δύσκολα!! Αλήθεια με ποια δύσκολα ενεπλάκη ο κ. Σινάνης την τελευταία δεκαετία; Μήπως εννοεί τη συμμετοχή του και την ευθύνη που του αναλογεί ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ως Αντιδήμαρχος της πρώτης θητείας Μπουτίνα στην διαμόρφωση τη Κεντρικής Πλατείας Καλ/κας( Πλατεία Ρήγα Φεραίου; Στην διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στην κεντρική αρτηρία της πόλης μας, την Τρικάλων, στην Κονδύλη και στην Ευθ. Βλαχάβα; Αλήθεια πόσο υπερήφανος αισθάνεται για την ευθύνη του αυτή;

ΣΧΟΛΙΟ Νο3: Στην ερώτηση για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ.

Απάντηση: Είναι το στολίδι της πόλης. Συμφωνώ. Στη συνέχεια τονίζει ότι σκοπός του είναι να γίνει χώρος περιπάτου των δημοτών, να φυτευτούν μερικά λουλούδια για να ομορφύνει περισσότερο ο χώρος και στην πορεία να γίνει πολιτιστικό κέντρο. Τονίζω:Το ήδη υπάρχων δεν επαρκεί; Η Καλ/κα χρειάζεται δύο πολιτιστικά κέντρα; (παρεμπιπτόντως ν’ αναφέρω ότι υπάρχει και η αίθουσα Λίαπη) . Η μετατροπή του βέβαια σ’ένα σύγχρονο Δημαρχιακό Μεγαρο είναι αδύνατη ,διότι απαιτούνται πολλά χρήματα; Μα αυτό είναι το όραμα. Να κινηθούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση αυτών των χρημάτων!

ΣΧΟΛΙΟ Νο4: Στην ερώτηση τι θα κάνει για τα χωριά ,τις δημοτικές ενότητες οι οποίες – κυρίως του ορεινού όγκου- είναι παντελώς εγκαταλελειμμένες από τη σημερινή δημοτική αρχή- συμφωνώ απόλυτα- είπε:

Ο κόσμος στα χωριά είναι λίγος και κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας! Χρειάζονται απλά πράγματα δεν είναι παράλογοι ,δηλαδή μερικά αυτοκίνητα αμμοχάλικα και τη διάνοιξη κάποιων δρόμων να πηγαίνουν στο χώρο εργασίας (μαντριά)!!!!

Απάντηση: Κατ’αρχάς κ. Σινάνη ,σημειολογικά ν’αναφέρω – γιατί διαπιστώνω από τα λεγόμενά σας ότι μάλλον το αγνοείται ή το επιτελείο σας δεν φρόντισε να σας ενημερώσει επαρκώς- ο Δήμος Καλ/κας έχει περίπου 28.000 κατοίκους ( 27.555 απογραφή 2001), εκ των οποίων οι 16.000 χιλιάδες ζουν στις δημοτικές ενότητες, εκ των οποίων οι 10.000 χιλιάδες στον ορεινό όγκο ( πρώην δήμους Μαλακασίου,Τυμφαίων,Καστανιάς, Κλεινοβού ,διευρυμένης κοινότητας Ασπροποτάμου). Το 57% είναι λίγο για σας; Χαριτολογώντας θα έλεγα για να βγείτε δήμαρχος χρειάζεστε πολύ μικρότερο ποσοστό! Μήπως μπερδευτήκατε; Βεβαίως όμως εκείνο που με εξέπληξε ιδιαιτέρως είναι η αναφορά σας στις απλές απαιτήσεις αυτών των «λίγων» ανθρώπων .Αυτές αλήθεια θα είναι οι επίσημες θέσεις του συνδυασμού σας;

Τι θα λέγατε για την εκπόνηση τοπικών προγραμμάτων και αντίστοιχης στρατηγικής υλοποίησής των;

Τι θα λέγατε για την προβολή της τοπικής κληρονομιάς, την αξιοποίηση της Αγροτικής κληρονομιάς, την ένταξη των χωριών σε δίκτυα για την συγκράτηση του πληθυσμού,τώρα μάλιστα με την υπάρχουσα κρίση; Κ.Σινάνη ενημερωτικά θα σας έλεγα ότι κεντρικός στόχος ενός Τοπικού Προγράμματος θα μπορούσε να είναι η διατήρηση ζωντανών και βιώσιμων αγροτικών κοινωνιών με ανταγωνιστική οικονομική ανάπτυξη ,κοινωνική συνοχή,ποιότητα ζωής και αειφόρο χρήση φυσικών και πολιτιστικών πόρων.

Και ΣΧΟΛΙΟ Νο 5 ( Δεν θέλω να κουράσω άλλωστε από την πρώτη μου παρέμβαση, σίγουρα θα τα λέμε συχνά και με σας και με τη σημερινή Δημοτική Αρχή )

Σε ερώτηση να περιγράψετε ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του Χρήστου Σινάνη που δεν το έχουν οι άλλοι υποψήφιοι είπατε: Είμαι ξεκάθαρος,είμαι ειλικρινής δεν με φοβίζει το πολιτικό κόστος.

Απάντηση : Στα πλαίσια της ειλικρίνειάς σας βγείτε και πείτε ότι δεν σας στηρίζει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν είστε ο εκλεκτός της,ότι κατεβαίνετε ανεξάρτητος. Προσέξτε όχι φραστικά αλλά ουσιαστικά ,άλλως θα διαγράψω από τα χαρακτηριστικά σας γνωρίσματα την ειλικρίνεια και δεν το θέλω. Κοινωνικά φίλος αυτοδιοικητικά αντίπαλος,πάντα έτοιμος για κάθε μορφής αντιπαράθεση με πολιτικά επιχειρήματα όμως.

Μάχιμος στον αυτοδιοικητικό αγώνα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.