Ο Κώστας Πρεβέντης γράφει για το πανηγύρι της Διάβας

0 2.059

Ήταν ένα πανηγύρι όπου χώρεσαν όλοι .
Άντρες, γυναίκες, παιδιά, νέοι, γέροι, μόνιμοι κάτοικοι του χωριού, επισκέπτες από τις γύρω περιοχές και προύχοντες!

Μια εκδήλωση με ιδιαίτερη σημασία για τις ανθρώπινες σχέσεις, ,τις αξίες του παλιού ,σύγχρονου και μελλοντικού ανθρώπου!

Πάνω από 1.200 άτομα συνέρρευσαν στο γήπεδο της Διάβας,όπου η τοπική ενορία με πρωτοβουλία των παιδιών του κατηχητικού, διοργάνωσε την υπέροχη αυτή βραδιά!

Αγαπητοί μου ,
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως τα πανηγύρια αποτελούν για την χώρα μας, τον ακρογωνιαίο λίθο του λαϊκού μας πολιτισμού!

Το τονίζουν άλλωστε αυτό πληθώρα ερευνητών ανθρωπιστικών σπουδών στα συγγράμματά τους .

Ευχή μου το πανηγύρι αυτό ν’ανάψει και να φουντώσει την νοσταλγία για την αναβίωση όλων των πανηγυριών, καθ’ότι συνενώνουν με ευχάριστο και συγκινητικό τρόπο όλες τις γενιές , αποτελώντας την πολιτιστική μας κληρονομιά!!!

Υ.Γ.

1. Θα θεωρούσα παράλειψη να μην εξάρω την αθρόα συμμετοχή της νεολαίας ,που έκλεψε την παράσταση και στον χορό, γενόμενη μέτοχος της ελληνικής χορευτικής παράδοσης!!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΤΕ ΟΛΟΥΣ!!!

2. Την παρουσία του πατέρα Ηρακλή Φίλιου,εφημέριου του χωριού.

Έκλεψε πραγματικά την παράσταση! Και τι δεν έκανε. Συντονιστής όλων των προσπαθειών, με κέφι ,απόλυτα θετική διάθεση και …νέες ιδέες!!!
Έπαιξε ντραμς, χόρεψε κι έστειλε πολλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ,αποδεικνύοντας πως η κατήχηση και η διδ/λία μπορούν να γίνουν και μεσ’από την γιορτή!!!

Ένας εφημέριος πραγματικά ξεχωριστός!

Ένας ευλογημένος εφημέριος!

Γράφει ο Κώστας Πρεβέντης
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό
« ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr