Ο καιρός την παραμονή και τα Χριστούγεννα από τον Μετεωρολόγο Μιχάλη ΣΙούτα

0 925

Ηλιοφάνεια, ισχυροί Βοριάδες και κανονικές θερμοκρασίες την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων

Τρίτη – Παραμονή Χριστουγέννων
Στις περισσότερες περιοχές της χώρας ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά. Εξαίρεση η Θράκη και οι νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου με τοπικές βροχές και στις νότιες θαλάσσιες περιοχές λίγες σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Άνεμοι, Βοριάδες, στο Αιγαίο 6-8, στο Ιόνιο 7-9 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 3 έως 15 και στις νησιωτικές περιοχές από 13 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με συννεφιά και ενισχυμένους Βοριάδες, 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά. Άνεμοι Βοριάδες 5-7 Μποφόρ και θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.

 

Τετάρτη–Χριστούγεννα
Ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Εξαίρεση η Θράκη και η περιοχή του Αιγαίου με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τη νύχτα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι Βοριάδες 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ΄ αλλάξει σημαντικά, με τοπικό παγετό τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά.Πέμπτη
Ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Εξαίρεση η περιοχή του Αιγαίου με λίγες τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Οι άνεμοι Βοριάδες 5-7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, με τοπικό παγετό τη νύχτα στα ηπειρωτικά.

Του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

Από makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.