Ο καιρός για τη Δευτέρα και όλη την εβδομάδα από τον Μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα

0 1.543

Κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, με ισχυρότερα φαινόμενα στο Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο, ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα. Πιθανές χαλαζοπτώσεις στη δυτική και νότια Ελλάδα, καθώς και λασποβροχές λόγω αυξημένης μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης.

Θερμοκρασία

Στη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη, στην κεντρική και νότια Ελλάδα από 11 έως 18 και στις νησιωτικές περιοχές από 11 έως 20 βαθμούς, στην Κρήτη έως 24 βαθμούς.

Άνεμοι

Νοτιάδες-Νοτιοδυτικοί, στα πελάγη μέτριοι έως ισχυροί 4-6 Μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο 7-8 Μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Συννεφιά με βροχές, από το μεσημέρι σταδιακή εξασθένιση. Άνεμοι Νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς.

Αττική

Αυξημένη συννεφιά με βροχές, καταιγίδες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι Νοτιοδυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.

Ο καιρός της εβδομάδας

Τρίτη και Τετάρτη, κακοκαιρία, συννεφιά, βροχές και καταιγίδες ισχυρές στο Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο, Μακεδονία, ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι Νοτιοδυτικοί, στα πελάγη ισχυροί 5-7 Μποφόρ, την Τετάρτη θα στραφούν σε Βοριάδες, τοπικά ισχυρούς έως θυελλώδεις, 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Πέμπτη και Παρασκευή, κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες ισχυρές στην ανατολική και νότια Ελλάδα και χιονοπτώσεις στις κεντρικές και βόρειες ορεινές περιοχές, πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Αιγαίο τοπικά έως θυελλώδεις, 7-9 Μποφόρ, στο Ιόνιο ισχυροί, 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση.

Σάββατο και Κυριακή, παροδικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και βροχές στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο Νοτιοανατολικοί, στο Αιγαίο Βοριάδες, 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

από makthes.gr

Ο Μιχάλης Σιούτας είναι Διαδάκτορ Μετεωρολόγιας ΑΠΘ, του  Κέντρου Μετρολογικών εφαρμογών του ΕΛΓΑ αεροδρομίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και κατάγεται από την Θεοτόκο Χασίων του Δήμου Μετεώρων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr