Ο Καλαμπακιώτης Υποστράτηγος Σπ. Κογιάννης παρέλαβε τη Διοίκηση της ΔΔΕΕ (Ιερός Λόχος)

0 1.040

Με την παρουσία του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Στρατηγού Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγου Προκόπη Μαυραγάνη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στρατόπεδο ”ΤΣΙΓΑΝΤΕ”, η αλλαγή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ).

Ο μέχρι πρότινος υποδιοικητής της ΔΕΠ, Υποστράτηγος Σπύρος Κογιάννης, παρέλαβε τα ηνία της Διοίκησης από τον αποστρατευθέντα Αντιστράτηγο ε.α Κωνσταντίνο Αλεξάκη.

Στην τελετή παρευρέθησαν διατελέσαντες διοικητές – καταδρομείς της 13 ΔΕΕ, φίλοι και συγγενείς των δύο στρατηγών.

Η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) αποτελεί τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας. Σκοπό έχει το συντονισμό επίλεκτων μονάδων και των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων, με σκοπό την καλύτερη δυνατή χρήση τους.

Η ΔΔΕΕ συστάθηκε το 2013 με υπουργική απόφαση του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, έπειτα από την εισήγηση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Το έμβλημα της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, το οποίο απονεμήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 2013, αποτελείται από τρία σπαθιά, σύμβολο των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων, πίσω από τα οποία υπάρχει ένα στεφάνι. Στην κορυφή του θυρεού αναγράφεται το ρητό ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ.

Η επιχειρησιακή διάρθρωση της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων είναι η εξής:

 • Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων
  • Ζ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ ΜΑΚ)
  • Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ)
  • 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ)
  • Ομάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ)
  • 865 Τάγμα Εναέριου Εφοδιασμού (865 ΤΕΝΕΦ)

Του Ηλία Προύφα – kranosgr.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr