Ο Καιρός της Πρωτοχρονιάς – 2ο μέρος – Έρχονται χιόνια – Πρόβλεψη από τον Ευθύμιο Τζιλήνα για το Kalabakacity.gr

Το κρύο υπάρχει τα φαινόμενα;;; Χρόνια πολλά χιόνια πολλά!! Με αυτόν τον τίτλο και με αυτές τις ευχές τελικά θα βαδίσουμε στην Πρωτοχρονιά

0 223

Το κρύο υπάρχει τα φαινόμενα;;; Χρόνια πολλά χιόνια πολλά!! Με αυτόν τον τίτλο και με αυτές τις ευχές τελικά θα βαδίσουμε στην Πρωτοχρονιά

Το κρύο υπάρχει τα φαινόμενα;;; Χρόνια πολλά χιόνια πολλά!! Με αυτόν τον τίτλο και με αυτές τις ευχές τελικά θα βαδίσουμε στην Πρωτοχρονιά όπως αναφέρθηκα και στο προηγούμενο άρθρο την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου , καθώς τελικά και τις ψυχρές μάζες θα τις έχουμε αλλά και τις υγρές για να μας χαρίσουν μια αξιοπρεπέστατη χιονόπτωση στην περιοχή μας και όχι μόνο! Αιτία ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων των Βαλκανίων με τι χαμηλές πιέσεις στην Μεσόγειο. Τα φαινόμενα πιθανόν να ξεκινήσουν από την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου το πρωί , ασθενή ως και μέτρια έντασης χιονόπτωση σε όλες τις περιοχές του νομού πεδινές και ορεινές.

Στον παρακάτω χάρτη οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα 850hpa την Πέμπτη το πρωί.

Πιθανόν κάποια ασθενή βροχή να έχουμε από την Τετάρτη αλλά από το βράδυ η βροχή θα μετατραπεί σε χιόνι.
Έτσι την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με την χιονόπτωση σε μέτρια επίπεδα με τα τώρα στοιχεία. Πιθανόν με πιο ισχυρές της χαμηλές πίεσης τα φαινόμενα να είναι και πιο έντονα.
Αυτά που θα κρατήσουμε από την επερχόμενη κακοκαιρία είναι, η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που την πρωτοχρονιά ίσως να μην ανέβει καθόλου πάνω από το μηδέν στην πόλη μας αλλά αν καθαρίσει ο καιρός την Κυριακή 3 Ιανουαρίου με χιονοσκεπή έδαφος να δούμε και θερμοκρασίες κοντά στους -15 βαθμούς σε πεδινές περιοχές του νομού! Ας προσέξουμε λοιπόν από την Πρωτοχρονιά και μετά, τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες! Οι άνεμοι δεν φαίνονται να δημιουργούν προβλήματα στην περιοχή μας. Τα δυτικά του νομού Τρικάλων και Καρδίτσας θα δεχτούν τα περισσότερα φαινόμενα με την έως τώρα διάταξη των συστημάτων.

Χάρτης με την διάταξη των συστημάτων στις 31 Δεκεμβρίου

kairos pro 3

Λίγο πιο περιληπτικά για τον καιρό από την Δευτέρα και μετά.

Δευτέρα- Τρίτη 28-29 Δεκεμβρίου : Σχεδόν αίθριος ο καιρός θερμοκρασία από 02-15 ασθενείς άνεμοι
Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου : Νεφώσεις από τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενής βροχής κυρίως από το απόγευμα και μετά . Θερμοκρασία σε πτώση από της απογευματινές – βραδινές ώρες . Μέγιστες όχι πάνω από 7-8 βαθμούς
Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου και Πρωτοχρονιά : Κακοκαιρία με χιονόπτωση κατά περιόδους έντονη . Θερμοκρασία σε μεγάλη πτώση όχι πάνω από 0 βαθμούς στην πόλη μας αλλά και σε ολόκληρο το νομό Τρικάλων και Καρδίτσας.
Σάββατο 2 Ιανουάριου 2016: Πιθανόν ένταση της κακοκαιρίας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ολικός παγετός. Άνεμοι 3-4 μποφόρ βόρειοι .

Βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας πιθανόν από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου και μετά.

Αν υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε σύντομα
Καλή χρονιά !!

Τζιλήνας Ευθύμιος


http://www.metar.gr/ws/kalampaka/wx.htm

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.