Ο «Ηφαιστίωνας» φέρνει λευκά Θεοφάνια, πολικό κρύο και θυελλώδεις Βοριάδες

0 924

Κυριακή, 5-1-2020: Σφοδρή επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της χώρας, καθώς και σε ημιορεινά και πεδινά στη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Εντονότερες χιονοπτώσεις αναμένονται από το βράδυ και σε χαμηλά υψόμετρα έως τα 200-400 μέτρα στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.

Του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

Άνεμοι, θυελλώδεις Βοριάδες, στα πελάγη 7-9 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 8, στη δυτική και νότια από -1 έως 12 και στις νησιωτικές περιοχές από 6 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά, λίγες βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Άνεμοι, Βοριάδες ισχυροί, 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 7 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά, από το μεσημέρι βροχές, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, τη νύχτα χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι Βοριάδες θυελλώδεις, 7-8 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 10 βαθμούς.

Δευτέρα, 6-1-2020, Θεοφάνια
Η κακοκαιρία θα συνεχισθεί με έντονα φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με χιόνια στα ορεινά και σε χαμηλότερο υψόμετρο και βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές. Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, σταδιακά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με πολύ κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν Βοριάδες, στα πελάγη θυελλώδεις 7-8 Μποφόρ, στο Αιγαίο έως 10 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, με παγετό στα ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρωινές ώρες.

Τρίτη, 7-1-2020

Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα ηλιοφάνεια, εξαίρεση η Θράκη με συννεφιά και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα, συννεφιά με χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Στο νότιο Αιγαίο αναμένονται βροχές με σποραδικές καταιγίδες ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-6 Μποφόρ, στο Αιγαίο 8-10 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, με ισχυρό παγετό στα ηπειρωτικά, τις νυχτερινές και πρωινές ώρες.

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.