Ο Δήμος Μετεώρων και η “ΕΜΕΙΣ” συνεργάζονται γιατί η πρόληψη σώζει ζωές

0 887

Ο Δήμος Μετεώρων στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης που τον χαρακτηρίζει, κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, προέβη στην υλοποίηση μιας δράσης που σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού.

Κατόπιν ενεργειών του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου, κ. Νικολογιάννη Σπύρου, της άμεσης αποδοχής του αιτήματος από τον Δήμαρχο κ. Αλέκο Θεόδωρο και την αμέριστη στήριξη και συμβολή του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας κ. Παπανικολάου Γεώργιου, Ο Δήμος Μετεώρων σε συνεργασία με τους εθελοντές ιατρούς και συνεργάτες Της Ελληνικής Μαστολογικής Εταιρείας Ίαση – Στήριξη (ΕΜΕΙΣ), ολοκλήρωσε με επιτυχία προληπτικές μαστολογικές εξετάσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τόσο στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας όσο και στα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία των τοπικών κοινοτήτων Κονισκού, Οξύνειας, Παναγίας και Χρυσομηλιάς. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω δράση έλαβε χώρα κατόπιν σχετικής έγκρισης από τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, το Κ.Υ Καλαμπάκας και την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας.

Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση και το προσωπικό του Κ.Υ Καλαμπάκας, τη δομή του δήμου «Βοήθεια στο Σπίτι», το Γραφείο Κοινότητας του δήμου, τους Προέδρους των αντίστοιχων κοινοτήτων και όλους όσους συμμετείχαν εθελοντικά.

Η δράση αυτή αποτελεί ορόσημο για το δήμο Μετεώρων καθώς έδωσε το δικαίωμα σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού απομακρυσμένων περιοχών του δήμου να προβεί σε εξετάσεις.

Επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη στους διακεκριμένους επιστήμονες – ιατρούς και γνωρίζοντας ότι η πρόληψη σώζει ζωές, αυτή η δράση αποτελεί δέσμευση για το δήμο Μετεώρων ώστε να προβεί και σε άλλες ανάλογες ενέργειες με γνώμονα την κοινωνική ευθύνη.

Από το Γραφείο του Δημάρχου

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr