Ο Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

1 371

Με επιστολή από τα μέσα Απριλίου ο Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος επισήμανε τόσο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όσο και στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας την αναγκαιότητα των συχνών δρομολογίων από και προς την Καλαμπάκα.

Ενώ τότε η εταιρεία ανταποκρίθηκε στο δίκαιο αίτημα του Δημάρχου με την άμεση έναρξη δρομολογίων, τις τελευταίες ημέρες πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της εταιρείας για κατάργηση δρομολογίων.


Η περιοχή μας μοναδικός προορισμός θρησκευτικού και εναλλακτικού τουρισμού με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο χρήζει την προσοχή του κράτους στο θέμα της σύνδεσης οδικά και σιδηροδρομικά, τα οποία δίκτυα, επισκέπτες και κάτοικοι χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους.
Από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε στον τύπο η βούληση της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρα μας να διακόψει τα δρομολόγια προς την πόλη μας ο Δήμαρχος άρχισε σειρά επικοινωνιών τηλεφωνικά και με επιστολές με τα κατάλληλα στελέχη της κυβέρνησης και της εταιρείας επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της σύνδεσης Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλα.


Σε αυτή την χρονική στιγμή όλοι μαζί Δήμαρχοι, Περιφέρεια και Βουλευτές όλων των νομών που επηρεάζονται άμεσα από τη διακοπή της γραμμής θα πρέπει να πείσουμε τους υπεύθυνους για την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού, επέκτασης και όχι κατάργησης.


Εύχομαι να επικρατήσει λογική και σύνεση και όχι η οπισθοδρόμηση.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις από κοντά ο Δήμος μας θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη προς όφελος των Δημοτών και της περιοχής μας.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων
Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
1 Σχόλιο
  1. ΟΧΙάς λέει

    Αν είναι δυνατόν, εδώ και ημέρες έστειλαν επιστολές, διαμαρτυρήθηκαν, Αγοραστός, Μιχαλάκης, Μπουτίνας, Παπαστεργίου, βουλευτές, σύλλογοι, το ΚΚΕ. Εσύ Αλέκο πως την είδες; Τώρα ξύπνησες ;

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr