Ο Χρήστος Σιμορέλης πρόεδρος στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή παρακολούθησης τους συστήματος κοινωνικής ασφάλισης

0 608

Πρόεδρος στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή παρακολούθησης τους συστήματος κοινωνικής ασφάλισης εξελέγη ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Χρήστος Σιμορέλης, για τη Δ΄ Σύνοδο της ΙΖ Περιόδου της Βουλής. Αντικείμενο της συγκεκριμένης επιτροπής είναι η παρακολούθηση της λειτουργίας και εξέλιξης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και ιδίως η εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης του συστήματος.

Το σημαντικό κεφάλαιο της κοινωνικής ασφάλισης, με το οποίο έχει ασχοληθεί ο Βουλευτής εκτενώς σε όλη την κοινοβουλευτική του θητεία, τα τελευταία χρόνια δέχτηκε μία μεθοδευμένη επίθεση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με στόχο τη διάλυση του. Τα γεγονότα είναι γνωστά σε όλους, μια σειρά από σκάνδαλα όπως αυτό των δομημένων ομολόγων και από κακές πολιτικές επιλογές όπως το PCI του κ. Βενιζέλου έφεραν το ασφαλιστικό σύστημα στη χρεοκοπία. Από την στιγμή που ανέλαβε η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ νομοθετεί με στόχο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης να καταστεί βιώσιμο, να παραμείνει δημόσιο και να έχει καθολικό χαρακτήρα. Ο ΕΦΚΑ αυτή τη στιγμή είναι βιώσιμος και πλεονασματικός. Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής βρίσκονται οι εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της, του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος εμφανώς ενστερνίζεται την άποψη αντικατάστασης του υπάρχοντος συστήματος από την ιδιωτική ασφάλιση για λίγους, μέσω ενός καταστροφικού συστήματος τύπου Πινοσέτ.

Μάλιστα, αυτή την στιγμή που δίνεται μία σημαντική μάχη για να μην περικοπούν οι συντάξεις και κερδίζεται, το παλιό πολιτικό σύστημα που έφερε την κοινωνική ασφάλιση στο χείλος της καταστροφής επενδύει στην αποτυχία της Κυβέρνησης με μόνο στόχο να επανέλθει στην εξουσία. Η Ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίζει να μάχεται για τη συνεχή βελτίωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, την καθολικότητα του και την άρση των παθογενειών του παρελθόντος.

Σιμορέλης Χρήστος

Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.