Ο Χρίστος Λιάπης για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

0 411

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος η 27η Ιανουαρίου.

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού και ουσίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρώτο εβραίο Δήμαρχο της χώρας, τον Μωϋσή Ελισάφ, Δήμαρχο Ιωαννίνων.

Έναν εξαίρετο άνδρα της Αυτοδιοίκησης και ξεχωριστό ιατρό και Πανεπιστημιακό Δάσκαλο που προσωποποιεί την αξιόλογη διαδρομή των ισραηλιτικών κοινοτήτων της πατρίδας μας.

Κοινοτήτων που έχουνε γράψει, με θυσίες και αγώνες επιβίωσης και προσφοράς, τις δικές τους σελίδες στο βιβλίο της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας Ιστορίας, η οποία τιμά σήμερα τα θύματα της χιτλερικής θηριωδίας, εκπέμποντας τα μηνύματα του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, της προάσπισης των βασικών ελευθεριών και της καταπολέμησης της μισαλλοδοξίας.

Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον κ. Ελισάφ, στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, όταν επισκέφθηκα τα Ιωάννινα, λίγο πριν από την έκρηξη της Πανδημίας στη χώρα μας, με τον θεσμικό μου ρόλο, ως Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Αθανάσιο Θεοχάρη, για τον συντονισμό των δράσεων του αντιναρκωτικού αγώνα στην Ήπειρο.

Ενός αγώνα που συμπυκνώνει τις αξίες της αλληλεγγύης, της κατανόησης και της αγάπης προς τον πλησίον.

Είναι πολύ σημαντικό όταν βλέπουμε, στον αγώνα αυτόν, την έμπρακτη σύμπραξη των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα από ανθρώπους που η πορεία της ζωής τους επαληθεύει τις πανανθρώπινες αξίες που τιμά η 27η Ιανουαρίου.

Αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώνεται η καθημερινή προσφορά μας προς τους συμπολίτες μας οι οποίοι, σε διάφορες φάσεις της ζωής τους, έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με αντίξοες συγκυρίες και προσωπικές δοκιμασίες, απέναντι στις οποίες καλούμαστε να σταθούμε προασπίζοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και χαλυβδώνοντας την ψυχική αντοχή.

Την αξιοπρέπεια και την αντοχή που διαχρονικά θα συμβολίζονται στα πρόσωπα των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στα οποία ειναι αφιερωμένη η 27η Ιανουαρίου ως Ημέρα Τιμής και Μνήμης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr