Ο Χατζηγάκης ζητάει ενίσχυση ξενοδόχων και Airbnb

0 538

Το μεγάλο θέμα με το οικονομικό πλήγμα που δέχονται οι Τρικαλινοί ξενοδόχοι αλλά οι ιδιοκτήτες Airbnb, ειδικά τώρα που θα δεν θα πραγματοποιηθεί ο Μύλος των Ξωτικών, αναδεικνύει ο Μικέλης Χατζηγάκης. Ο Χατζηγάκης ζητάει την στήριξη των Τρικαλινών ξενοδόχων αλλά και ιδιοκτητών Airbnb σε επιστολή που θα στείλει στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταικούρα. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του θα ζητάει (α) σημαντικές φοροελαφρύνσεις για τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες Airbnb, (β) αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου που να προβλέπει ενίσχυση σε τουριστικές περιοχές όπως τα Τρίκαλα, αλλά και (γ) η τρέχουσα επιστρεπτέα προκαταβολή να πάρει μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής για επιχειρηματίες ξενοδοχείων και Airbnb. Ολόκληρη η ανάρτηση του Μικέλη Χατζηγάκη στο Facebook έχει ως εξής:

“Λαμβάνω πολλά μηνύματα από φίλους και γνωστούς που έχουν Ξενοδοχεία αλλά και έχουν δραστηριοποιηθεί στις βραχυχρόνιες μισθώσεις #airbnb .

Ο νομός Τρικάλων τα τελευταία χρόνια, και κυρίως το χειμώνα, έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών. Αυτό το χειμώνα, όμως, το πλήγμα θα είναι τεράστιο λόγω κορονοϊού. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αφήσουμε αβοήθητους ανθρώπους και επιχειρήσεις που έχουν βάλει πλάτη για την ανάπτυξη των Τρικάλων – ειδικά τώρα που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Η πολιτεία πρέπει να δράσει άμεσα. Θα στείλω επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών που θα ζήτω:

  • Σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες Airbnb – ξενοδοχεία
  • Αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου που να προβλέπει ενίσχυση σε τουριστικές περιοχές όπως τα Τρίκαλα και,
  • Η τρέχουσα επιστρεπτέα προκαταβολή, να πάρει μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής για επιχειρηματίες ξενοδοχείων και airbnb.

Αν σήμερα αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους αβοήθητους θα ήταν όχι μόνο άδικο αλλά θα χτυπούσε τα θεμέλια της ανάπτυξης του νομού μας στην μετά COVID εποχή!”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.