Ο…”Χακί” Δήμαρχος Καλαμπάκας Λευτέρης Αβραμόπουλος και η…”σειρά” του στο ΥΠΕΘΑ Κώστας Παπαθανασόπουλος…

0 807

Η δουλειά των διαπιστευμένων στρατιωτικών συντακτών στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι να καταγράφουν και να μεταδίδουν ειδήσεις σχετικές με την Εθνική Άμυνα και τις δραστηριότητες των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και του Υπουργείου συνολικά. Πρόκειται για ένα έργο με υψηλές απαιτήσεις ακρίβειας, αμεροληψίας και ταχύτητας. Ενίοτε, ωστόσο, οι στρατιωτικοί συντάκτες «ψαρεύουν» και ειδήσεις πολιτικού περιεχομένου, όπως συνέβη σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Του Ηλία Προύφα

Αυτό που έπεσε στην αντίληψή μας και αξίζει να καταγραφεί είναι η φήμη και η εκτίμηση που χαίρει στους κύκλους του Υπουργείου ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, Λευτέρης Αβραμόπουλος. Οι πληροφορίες μας λένε ότι ειδικά στους διαδρόμους που οδηγούν από την Υπουργική Φυσούνα και προς τα ενδότερα, ο κ. Αβραμόπουλος συγκαταλέγεται στα πολιτικά πρόσωπα που έχουν πρόσβαση και απολαμβάνουν την αμέριστη στήριξη. Εξάλλου πολιτική ”σειρά” του από την περίοδο της ΟΝΝΕΔ, είναι ο ένας από τους στενούς συνεργάτες του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια Κώστας Παπαθανασόπουλος.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας δεν φαίνεται να περιορίζεται μόνο στα στενά όρια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αντίθετα, έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα δίκτυο επαφών και σχέσεων που ξεπερνά τα όρια της Καλαμπάκας, φθάνοντας μέχρι την καρδιά των κέντρων λήψης αποφάσεων. Αυτό αποδεικνύει τόσο τη διπλωματική του ευχέρεια όσο και τη δυναμική του να ενισχύει τη θέση της περιοχής του σε εθνικό επίπεδο.

Η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει ο κ. Αβραμόπουλος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ενδεικτική της αναγνώρισης της ικανότητάς του να συνδυάζει τον τοπικό του ρόλο με την εθνική πολιτική σκηνή. Πρόκειται για μια σπάνια ισορροπία που λίγοι αιρετοί καταφέρνουν να πετύχουν, και αυτό τον καθιστά έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και ανερχόμενους πολιτικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι κινήσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η Καλαμπάκα έχει πλέον έναν Δήμαρχο που όχι μόνο υπερασπίζεται τα συμφέροντα της περιοχής του, αλλά ταυτόχρονα αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να αναδείξει την Καλαμπάκα σε κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος στην εθνική ατζέντα.

Η παρουσία του Λευτέρη Αβραμόπουλου στις συζητήσεις και οι επαφές που διατηρεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποτελούν ένα ακόμα δείγμα της πολιτικής του στρατηγικής, που σίγουρα αξίζει να παρακολουθείται στο μέλλον.

Υ.Γ: Δε φαίνεται να αργεί ο καιρός που ο Δήμος Μετερώρων θα ”φαντάζει” πολιτικά μικρός για το Δήμαρχο Καλαμπάκας…

Ηλίας Προύφας

loading...
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr