Ο Απόστολος Αλεξίου γράφει για το 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής

0 649

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής. Αν θα μπορούσε κανείς να περιγράψει με μια λέξη ,αυτά που έλαβαν χώρα στο κλειστό του Ταε Κβον Ντο στον Πειραιά, είναι η ‘’ΕΠΑΝΝΕΚΙΝΗΣΗ’’. Η παρουσία των φίλων και μελών του κόμματος στην ομιλία του προέδρου την ημέρα της Παρασκευή ήταν μεγαλειώδης, όπως μεγαλειώδης ήταν και η συμμετοχή των εκλεγμένων συνέδρων στις εργασίες του συνεδρίου.

Στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις του κινήματος, οι οποίες θα αποτελέσουν την πυξίδα για μια σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας. Άλλωστε είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα του τόπου. Οι νεοφιλελεύθερες πολίτικες που ωφελούν τους λίγους έναντι των πολλών έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο οικονομικό χάσμα στην ελληνική κοινωνία. Η ενεργειακή κρίση πλήττει τους πιο αδύνατους και ταυτόχρονα αυξάνει τα κέρδη των εταιρειών ενέργειας καθώς η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για πλαφόν στην τιμή του ρεύματος. Επιπλέον, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε ξεκάθαρο πως θέληση όλων είναι την πρώτη Κυριακή των εκλογών να είμαστε ξανά στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων. Το ζητούμενο είναι μια προοδευτική διακυβέρνηση όπου προτεραιότητες της θα είναι η αξιοκρατία , η κοινωνική δικαιοσύνη , η ευημερία των πολιτών και η εθνική αξιοπρέπεια. Εξάλλου η τεράστια κληρονομιά του παρελθόντος αποδεικνύει πως μόνο εμείς μπορούμε να το επιτύχουμε.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως ένα ακόμη στοιχείο που καθιστά επιτυχημένο το συνέδριο είναι η μεγάλη ηλικιακή ανανέωση. Νέοι άνθρωποι από όλη την Ελλάδα ένωσαν την αγωνία τους για το αύριο αλλά και τα όνειρα τους , δίνοντας μια πνοή ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η πλειοψηφία των προτάσεων του Νίκου Ανδρουλάκη αφορούν  τις νέες ηλικιακές ομάδες που είναι και οι πιο ευάλωτες στις απανωτές κρίσεις που βιώνουμε.

Το μήνυμα, λοιπόν,  του συνεδρίου είναι ξεκάθαρο ,η κοινωνία ανοίγει ξανά την πόρτα της στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Είναι χρέος μας να πείσουμε τους Έλληνες πως μόνο μια προοδευτική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα εκεί που της αξίζει. Τα λάθη του παρελθόντος είναι ο οδηγός για να μην απογοητεύσουμε ξανά τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και μαζί με αυτό επέστρεψε και η ελπίδα για τη χώρα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.