Νύχτα κόλασης στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκαν το νοσοκομείο, δύο γηροκομεία και άλλοι οκτώ οικισμοί

0 1.629

ολύ δύσκολη ήταν η νύχτα στα πύρινα μέτωπα που καίνε σε διάφορα μέρη της χώρας, με κυριότερο αυτό της Αλεξανδρούπολης, όπου οι φλόγες έφτασαν νωρίτερα στον περίβολο του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, το οποίο εκκενώθηκε.

Εξήντα εννέα από τους ασθενείς του νοσοκομείου έχουν μεταφερθεί στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» με τους υπόλοιπους να έχουν ήδη μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν 115 διακομιδές με 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη, Διδυμότειχο, Θεσσαλονίκη  και τρία στρατιωτικά υπό τις εντολές του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου.

Για την επιχείρηση έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη και δύο μονάδες του Ειδικού Τμήματος Καταστροφών του ΕΚΑΒ και ένα κινητό συντονιστικό κέντρο.

Από τους 115 ασθενείς, 12 ήταν νεογνά και 8 ασθενείς ΜΕΘ. Περίπου 50 περιπατητικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν με λεωφορεία.

Οι ασθενείς διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης και τα νεογνά στην Καβάλα.

Την επιχείρηση συντονίζουν ο υφυπουργός Υγείας Μαριος Θεμιστοκλεους και ο προεδρος του ΕΚΑΒ Νικος Παπαευσταθιου.

Εκκενώθηκαν γηροκομεία

Περίπου 130 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το Ιωακείμιο γηροκομείο και το Σταυρίδειο εκκλησιαστικό ίδρυμα χρονίως πασχόντων της Ι. Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.

Με έκδηλη συναισθηματική φόρτιση ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων σημειώνοντας ότι η προστασία τους του προσέφερε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση της ζωής του.

«Ζητήσαμε τη συνδρομή του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης που διέθεσε λεωφορεία για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο των φιλοξενούμενων των δύο δομών της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Συνοδεία αστυνομικών και με τη βοήθεια του προσωπικού το οποίο κλήθηκε από τους ιερείς απομακρύνθηκαν σε δύο γκρουπ καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει τα δύο κτίρια. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτή η μετακίνηση περίπου 70 ηλικιωμένων που είναι κλινήρεις για την ασφάλεια των οποίων μετέβησαν στο σημείο ικανές πυροσβεστικές δυνάμεις».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ηλίας Γαστερίδης είπε: «Οι στάχτες πέφτουν από τον ουρανό, είναι σαν να χιονίζει».

Στη διάρκεια της νύχτας δόθηκε μέσω του 112 εντολή εκκένωσης προς Αλεξανδρούπολη στους κατοίκους των οικισμών Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη, Νέα Χιλή, Ελαιώνας, Έλατο, Πεύκη και Άγιος Γεώργιος.

Εν τω μεταξύ, στην υρκαγιά που καίει στο δάσος της Δαδιάς χθες εντοπίστηκε νεκρός άνδρας, ο οποίος πιθανότατα είναι μετανάστασης. Ο άτυχος άνδρας εντπίστηκε από υπάλληλο του Δασαρχείου Σουφλίου, σε σημείο από το οποίο είχε περάσει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου.

Ο νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις.

Πηγή: skai.gr

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr