ΝΟΔΕ Τρικάλων – «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξευτελίζει τους συνταξιούχους»

0 287

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται σήμερα 90.000 αιτήσεις για χορήγηση κύριας σύνταξης και άλλες 90.000 περίπου για επικουρική, συν 42.000 για λήψη εφάπαξ. Ο χρόνος αναμονής για την έκδοση της οριστικής σύνταξης προσδιορίζεται σήμερα στα 2 χρόνια και στα 3 χρόνια για τις επικουρικές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση. Είναι λογικό οι συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν άλλους πόρους για να ζήσουν, να καταθέτουν εξώδικα για την παράνομη καθυστέρηση και έκδοση των συντάξεων. Και δυστυχώς η υπουργός κα Αχτσιόγλου και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους εμπαίζουν. Υπενθυμίζω τι έλεγαν σε συνέντευξη τύπου στις 3 Ιανουαρίου 2017: «Μέχρι τον Οκτώβρη του 2017 θα καθαριστεί το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης». Τον Οκτώβριο του 2017 στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ανέφεραν: «Η πλήρης εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων θα λάβει χώρα οπωσδήποτε μέχρι τον Ιούνιο». Μάρτιος 2018, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ: «Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης συνολικά είναι για εκκαθάριση του κύριου όγκου των ληξιπρόθεσμων των Αύγουστο του 2018».

Ο Αύγουστος βέβαια έφτασε, αλλά η κα Αχτσιόγλου κατά τα συνήθη πρακτική της μεταθέτει με νέα δήλωσή της το χρόνο απονομής των συντάξεων, λέγοντας: «Προσπαθούμε να τελειώσουμε με το ζήτημα των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Το στοίχημα του Αυγούστου θα πάρει λίγους μήνες παραπάνω, αλλά νομίζω ότι εντός του χρόνου θα επιτευχθεί».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα θύματά της είναι

-οι εργαζόμενοι που θα απολέσουν ένα μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου από 1-1-2020

-οι φτωχοί εργαζόμενοι της μερικής απασχόλησης των 317 €

-οι νέοι συνταξιούχοι που μετά τον Μάιο του 2016 είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται τουλάχιστον κατά 35% σε σχέση με το 2014

-οι παλαιοί συνταξιούχοι που βρίσκονται σε παρατεταμένη αγωνία περιμένοντας τη νομοθετημένη μείωση της σύνταξής τους από 1-1-2019

-οι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που περιμένουν την απονομή της σύνταξής τους για χρόνια.

Για τη ΝΟΔΕ Τρικάλων

Ο υπεύθυνος Κοινωνικών Θεμάτων και συνταξιούχων

Αχιλλέας Αλεξίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.