Νίκος Καρδούλας: 4 στους 10 Έλληνες ενημερώνονται ειδησεογραφικά από το Facebook σύμφωνα με το Reuters

0 401

Το 2ο χαμηλότερο ποσοστό εμπιστοσύνης στις ειδήσεις ανάμεσα σε 46 χώρες έχει η Ελλάδα μαζί με την Ουγγαρία και την Ταϊβάν το 2022 και στην Ελλάδα 7 στους 10 ενημερώνονται ειδησεογραφικά από τα social media, με πρωταγωνιστή το Facebook το οποίο το χρησιμοποιούν για ειδήσεις 4 στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Reuters, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η εμπιστοσύνη των ειδήσεων στην Ελλάδα καταγράφει το 2ο χαμηλότερο ποσοστό (27%) μαζί με την Ουγγαρία και την Ταϊβάν, το χαμηλότερο ποσοστό (26%) καταγράφουν οι ΗΠΑ και η Σλοβακία, ενώ το υψηλότερο ανάμεσα σε 46 χώρες το καταγράφει η Φινλανδία με 69%.

Μόνο το 20% των Ελλήνων ενημερώνεται ειδησεογραφικά από τον έντυπο τύπο, το 60% ενημερώνεται από την τηλεόραση και το 90% ενημερώνεται διαδικτυακά, εκ των οποίων το 71% ενημερώνεται ειδησεογραφικά από τα social media.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Facebook κυριαρχεί ανάμεσα στα social media στην Ελλάδα για ειδησεογραφική ενημέρωση, αφού το 53% το χρησιμοποιεί για ειδήσεις (4 στους 10 του διαδικτυακού πληθυσμού).

Το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων χρησιμοποιεί τα κινητά τηλέφωνα για ειδήσεις (75%) και ακολουθούν οι υπολογιστές (53%) και τα tablet (20%).

 

Πηγή: https://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/digital-news-report/2022

 

Ο Νίκος Καρδούλας είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., MSc στην Αγγλία, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Συνταγματάρχης ε.α.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr