Νέους χώρους στάθμευσης στα Μετέωρα δημιουργεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης και θέας στους χώρους πλησίον των Ιερών Μονών Αγίου Νικολάου και Αγίας Τριάδος στα Μετέωρα,

0 240

Στη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης και θέας στους χώρους πλησίον των Ιερών Μονών Αγίου Νικολάου και Αγίας Τριάδος στα Μετέωρα,

Στη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης και θέας στους χώρους πλησίον των Ιερών Μονών Αγίου Νικολάου και Αγίας Τριάδος στα Μετέωρα, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο εισέρχεται στη φάση της υλοποίησης καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου με προϋπολογισμό 140.000 ευρώ(με ΦΠΑ).

«Στόχος του έργου αυτού καθώς και των υπολοίπων έργων-δράσεων, που υλοποιούμε στην ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων, είναι η ενδυνάμωση του τουριστικού μας προϊόντος και η περαιτέρω τουριστική αξιοποίηση της περιοχής. Επιθυμία μας είναι η αύξηση τόσο της επισκεψιμότητας, όσο και του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην περιοχή. Στηρίζουμε την μοναστική κοινότητα των Μετεώρων και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για την προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της», σημείωσε ο Κ. Κ. Αγοραστός.

Αναλυτικά οι εργασίες θα γίνουν σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης και τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας. Για την διαμόρφωση των χώρων προβλέπονται:
• Επεκτάσεις τοίχων από σκυρόδεμα, κατασκευή τοίχων από λιθοδομή, λιθεπενδύσεις τοίχων.
• Κατασκευή κρασπέδων και ρείθρων, δαπέδων με κροκάλες και βοτσαλωτό και διαχωριστικών φιλέτων από σκυρόδεμα για την διαμόρφωση της τελικής στάθμης των χώρων θέας και στάθμευσης. Η επένδυση θα κατασκευαστεί από λίθους της περιοχής ή άλλους λίθους παρόμοιας με αυτήν συστάσεως.
• Τοποθέτηση σιδηρού κιγκλιδώματος πολυσύνθετου σχεδίου σε τμήμα των χώρων.
• Σε όλους τους χώρους θα τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων.

Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή νέων στηθαίων ασφαλείας από λιθοδομή, σύμφωνα με το σχέδιο μελέτης και σε θέσεις που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία για την ασφάλεια των κυκλοφορούντων οχημάτων. Τα στηθαία ασφαλείας θα κατασκευαστούν από λίθους της περιοχής ή άλλους λίθους παρόμοιας με αυτής συστάσεως.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Πίνδος (Κωδ. 11249) ΚΑΠ_ΣΑΕΠ017 Π.Ε Τρικάλων με Κωδικό Αριθμό Έργου 11971.24. Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, η οποία θα επιβλέψει και την κατασκευή του έργου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.