Νέος τρόπος καταβολής των μισθών από σήμερα στο Δημόσιο

Ενεργοποιείται πλήρως σήμερα, Παρασκευή, η Ενιαία Αρχή Πληρωμών καταβάλλοντας τους μισθούς 202.106 δημοσίων υπαλλήλων για το πρώτο δεκαπενθήµερο του Δεκεµβρίου. Ήδη η Ενιαία Αρχή εντόπισε δημοσίους υπαλλήλους που αμείβονταν από δύο υπηρεσίες και πληρώνονταν υπερωρίες που δεν δούλεψαν.

0 155

Ενεργοποιείται πλήρως σήμερα, Παρασκευή, η Ενιαία Αρχή Πληρωμών καταβάλλοντας τους μισθούς 202.106 δημοσίων υπαλλήλων για το πρώτο δεκαπενθήµερο του Δεκεµβρίου. Ήδη η Ενιαία Αρχή εντόπισε δημοσίους υπαλλήλους που αμείβονταν από δύο υπηρεσίες και πληρώνονταν υπερωρίες που δεν δούλεψαν. Ενεργοποιείται πλήρως σήμερα, Παρασκευή, η Ενιαία Αρχή Πληρωμών καταβάλλοντας τους μισθούς 202.106 δημοσίων υπαλλήλων για το πρώτο δεκαπενθήµερο του Δεκεµβρίου. Ήδη η Ενιαία Αρχή εντόπισε δημοσίους υπαλλήλους που αμείβονταν από δύο υπηρεσίες και πληρώνονταν υπερωρίες που δεν δούλεψαν.

Σύµφωνα µε «Τα Νέα», πρόκειται για 65 υπαλλήλους που στο εξής χάνουν τον διπλό µισθό, ενώ αναµένεται να υποστούν και άλλες συνέπειες, µε πρώτη την επιστροφή των χρηµάτων που αδικαιολόγητα εισέπραξαν.

Ο εντοπισµός αυτών των παραβατών τροφοδοτεί τις ελπίδες του υπουργείου Οικονοµικών ότι θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει στο Μνηµόνιο για εξοικονόµηση 100 εκατ. ευρώ, χάρη στη λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωµών.

Εκτός από τις διπλοπληρωµές και τα επιδόµατα που δίνονταν κάτω από το τραπέζι, αναµένεται επίσης να εντοπιστούν υπερωρίες που υπερβαίνουν το καθορισµένο πλαφόν ή αµοιβές που υπερβαίνουν το πλαφόν.

Η µεγαλύτερη εξοικονόµηση βεβαίως θα προέλθει από την καθιέρωση του ενιαίου µισθολογίου στα τέλη του πρώτου εξαµήνου του 2011, οπότε αναμένεται να καταργηθεί µία σειρά από επιδόµατα των δηµοσίων υπαλλήλων και ορισµένα να ενσωµατωθούν στον µισθό τους. Ουσιαστικά η Ενιαία Αρχή Πληρωµών θα εισαγάγει το ενιαίο μισθολόγιο.

Όλοι οι υπάλληλοι που πληρώνονται µέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωµών, πρέπει να διαθέτουν τραπεζικό λογαριασµό και φυσικά να έχουν απογραφεί. Να σηµειωθεί ότι οι υπάλληλοι πληρώνονται στις 13 και 27 κάθε µήνα τους µισθούς τους, ενώ οι πρόσθετες αµοιβές (υπερωρίες, έξοδα κίνησης, αποζηµιώσεις από συµµετοχή σε επιτροπές κ.ά.) κατατίθενται τις αντίστοιχες ηµεροµηνίες του επόµενου µήνα από την πραγµατοποίησή τους.

Για τους πρώτους 202.106 που πληρώνονται από σήµερα δεν υπάρχει πρόβληµα, καθώς τα στοιχεία που δήλωσαν στην απογραφή και διαθέτει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών έχουν διασταυρωθεί µε τις καταστάσεις µισθοδοσίας.

Το δεύτερο κύμα δηµοσίων υπαλλήλων, περίπου 200.000, θα ακολουθήσει σε ένα µήνα, στις 27 Δεκεµβρίου, ενώ έως τον Απρίλιο επιδιώκεται να πληρώνονται όλοι µέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωµών. Συνολικά, οι υπάλληλοι που έχουν καταγραφεί είναι 768.009.

 

Newsroom ΔΟΛ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.