Νέο επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας ανοιχτά της Λήμνου – Ανακοίνωση της Ρωσίας

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και Twitter, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τοποθετήθηκε για το επεισόδιο

0 150

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και Twitter, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τοποθετήθηκε για το επεισόδιο

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και Twitter, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τοποθετήθηκε για το επεισόδιο μεταξύ του ρωσικού πολεμικού πλοίου εναντίον του τουρκικού ανοιχτά της Λήμνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο στρατιωτικός ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στη Ρωσία έχει προσκληθεί στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας για το περιστατικό στο Αιγαίο

Στις 13 Δεκεμβρίου του 2015, αναφέρει η ανακοίνωση, το ρωσικό πλοίο Smetlivy βρισκόταν 22 χιλιόμετρα ανοικτά της Λέσβου στο βόρειο τμήμα του αποτρέποντας τη σύγκρουση με ένα τουρκικό πλοιάριο

Στις 9:03 παρατηρητές εντόπισαν το τουρκικό πλοίο σε απόσταση 1.000 μέτρων να πλησιάζει το αγκυροβολημένο ρωσικό πλοίο από τη δεξιά πλευρά.

Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες του ρωσικού πλοίου Smetlivy να αποκτήσει επικοινωνία με το τουρκικό πλοίο, το πλήρωμα δεν απάντησε ούτε στον ασύρματο, ούτε στα σήματα των σηματοφόρων, καθώς ούτε και στις ρουκέτες – σήμα.

Αφού η απόσταση των δύο πλοίων έφτασε στα 600 μέτρα, ελαφρά όπλα χρησιμοποιήθηκαν σε απόσταση εγγυημένη για την επιβίωση του στόχου, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση των πλοίων.

Αμέσως μετά από αυτό, το τουρκικό πλοίο άλλαξε την πορεία και συνέχισε να κινείται σε απόσταση 540 μέτρων, χωρίς να έρχεται σε επαφή με το ρωσικό πλήρωμα.

Σε σχέση με το περιστατικό στο Αιγαίο, ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας, Anatoly Antonov, προσκάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην πρεσβεία στη Ρωσία στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.