Νέες τιμές στα φάρμακα

Ανακοινώνεται σήμερα, Τετάρτη, και τίθεται σε ισχύ από τις 6 Σεπτεμβρίου, το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, που αφορά στην ανατιμολόγηση του συνόλου των φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Στη Βουλή το προσχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

0 254

Ανακοινώνεται σήμερα, Τετάρτη, και τίθεται σε ισχύ από τις 6 Σεπτεμβρίου, το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, που αφορά στην ανατιμολόγηση του συνόλου των φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Στη Βουλή το προσχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Ανακοινώνεται σήμερα, Τετάρτη, και τίθεται σε ισχύ από τις 6 Σεπτεμβρίου, το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, που αφορά στην ανατιμολόγηση του συνόλου των φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Στη Βουλή το προσχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο Δελτίο Τιμών θα υπάρχουν 1.795 τιμές πρωτοτύπων φαρμάκων, 400 τιμές ορρών, 11 τιμές οδοντιατρικών ενέσεων, 151 τιμές παραγώγων αίματος και 223 τιμές φαρμάκων βάσει κοστολογίου.

Συνολικά, δηλαδή, το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων θα περιλαμβάνει 2.648 τιμές.

Επισημαίνεται ότι στις ανωτέρω τιμές πρωτοτύπων και νέων φαρμάκων θα προσαρμοστούν οι τιμές των αντίστοιχων αντιγράφων.

Σημειώνεται ότι μέχρι τη Δευτέρα είχαν υποβληθεί από τις εταιρείες 735 ενστάσεις για τις τιμές που τους εστάλησαν και έχουν εξεταστεί 90. Ενστάσεις εξακολουθούν να κατατίθενται.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο καθεστώς τιμολόγησης οι τιμές πώλησης των φαρμακευτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά καθορίζονται από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου μετά τη διεξαγωγή έρευνας στα κράτη-μέλη της ΕΕ στα οποία κυκλοφορεί το φαρμακευτικό προϊόν.

Η τιμή προκύπτει από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων αντίστοιχων τιμών του φαρμακευτικού προϊόντος στα κράτη-μέλη της ΕΕ στα οποία υφίστανται και ανακοινώνονται επίσημα στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές των χωρών αυτών.

Η τιμή των φαρμακευτικών προϊόντων επανεξετάζεται και ανατιμολογείται από την Υπηρεσία τρεις φορές τον χρόνο.

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Την Τρίτη κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας το προσχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Οι ρυθμίσεις θα εφαρμόζονται σε όλους του φορείς και κλάδους υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.

Τόσο οι γιατροί των Ταμείων, όπως και οι φαρμακοποιοί θα εγγράφονται στους χρήστες της εφαρμογής Ηλεκτρονικής Καταχώρισης και Εκτέλεσης Συνταγών που θα διαχειρίζεται ο φορέας της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.Newsroom ΔΟΛ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.